Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens drag – stal komikerns plats på flyget: "Den här jäveln"

02 jul, 2022, 13:00 
AvSimon Holm Stålhand

Det är klart att kungen ska ha bästa platsen!

Annons
5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!Brand logo
5 gånger kungligheter har brutit mot etiketten!

Komikern och programledaren, Fredrik Wikingsson, 48, skulle sätta sig på sin plats på flygplanet från Nice till Stockholm och njuta av hemfärden.

Men då uppstod den oförutsedda händelsen – där kungen stod i centrum.

– Jag hade satt mig och så kom nån av kungens vänner och slog sig ned bredvid mig och sa typ: ”Kungen är på väg ombord, har du lust att byta plats med honom?” Jag satt där helt i min egen värld och bara: ”Vad sa du?”. Det är väl kanske klart att kungen inte kliver på först så då ville de undersöka möjligheten till det, säger Fredrik Wikingsson till Aftonbladet.

Kung Carl Gustaf
Kung Carl XVI Gustaf.

Fredrik Wikingsson förevigade ögonblicket genom att filma och lägga upp på applikationen Instagram.

Annons

– Jag vet inte hur det går till när kungaparet reser i vanliga fall, men jag antar att de alltid har nån slags förtur på första raden för att slippa gå igenom hela kabinen. Men jag måste också ha nån slags förtur för den här gången hamnade jag på plats 1F medan SAS hade placerat kungen på rad 3, säger han.

Kung Carl Gustaf
Skämtsam pik mot kungen. Foto: Skärmdump/Instagram

"Ingen särskild rojalist"

Fredrik Wikingsson krånglade inte utan reste sig och satte sig längre bak i planet så att kung Carl Gustaf fick sitta på 1F.

Fredrik Wikingsson
Fredrik Wikingsson

– Jag är ingen särskild rojalist så det hade kanske varit kul att vägra. Men jag fann nån grundtrygghet i att SAS hade prioriterat mig högre än kungen så det kändes okej ändå. Jag är en storsint person på sommaren, säger han och skrattar.

Annons