Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens elefant dräktig - får unge med Margrethes elefant

14 okt, 2016, 12:55 
AvJohanna Lejon
Släktskapet mellan det danska och det svenska kungahuset fördjupas. Nu är kungen elefant dräktig - med drottning Margrethes elefant.
Annons
Elefant

Kung Carl XVI Gustafs elefant Bua, som han fått i gåva av de nu framlidne kung Bhumibol, väntar smått. I ett pressmeddelande skriver Kolmården att fadern är danska drottning Margrethes elefant Tonsak.

Födseln ska vara beräknad till hösten 2017, elefanter är, som bekant, dräktiga i 22 månader. Den kommande lille elefantungen är Buas andra unge. Sedan tidigare har hon Namsai som nu fyllt tre år.

– Efter Namsai vet vi att Bua är en bra mamma som vet hur man tar hand om en kalv, så vi har goda förhoppningar om att hon ska vara lika bra med den nya kalven, säger Tommy Karlsson som är driftsledare för Kolosseum på Kolmården.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var under förra året som Margrethes elefant, också den en gåva från Thailändske kungen, flyttade från Köpenhamns Zoo till Kolmården.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl, Stella Pictures.

Annons