Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens envisa vägran – därför tänker han inte låta prinsessan Sofias föräldrar följa med

03 nov, 2023, 20:50 
Kung Carl Gustaf, prinsessan Sofia och Marie Hellqvist och Erik Hellqvist
Nu är det bekräftat: kungen säger nej till prinsessan Sofias föräldrar.
Annons

Prinsessan Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist har inte haft många timmar i rampljuset – trots att deras dotter är en kunglighet. De föredrar att hålla en låg profil i sitt hus i Täby, dit de flyttade 1991 från Stockholmsförorten Täby.

Även huset i sig går åt det anspråkslösa hållet. Det är gult trähus i villaområdet Kåtilla, 129 kvadratmeter stort. Ungefär 805 000 kronor fick makarna Hellqvist punga ut för fastigheten.

Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!Brand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!

Bekräftat: Kungens envisa vägran – stoppar prinsessan Sofias föräldrar

Kungen och prinsessan Sofia

Marie och Erik lämnar självfallet huset då och då för resor ner till Stockholm och umgänge med Sofia och hennes familj. Men många har reagerat på att vi ser så lite av Marie och Erik. De dyker upp när det är fest (alla minns väl när på Carl Philips 40-årsfest i juni 2019, Marie med hornförsedd vikingahjälm och röd peruk och och Erik i Elviskostym med matchande peruk?) men i övrigt är det sparsmakat med framträdanden från paret.

Annons

Johan T Lindwall bekräftar beslutet om Erik och Marie Hellqvist

Det har dock sin naturliga förklaring. Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Dam, bekräftar att kungen säger nej till att Marie och Erik dyker upp i vissa sammanhang.

– Kungen skulle inte vilja att Erik och Marie var med när Sofia utför kungliga uppdrag. Och det är ingen personligt riktat mot just dem, inte alls. Men de är inte en del av den kungliga sfären i en officiell bemärkelse. De är mer än välkomna till sociala tillställningar, dop och annat, men inte i samband med uppdrag. Och ska jag vara helt ärlig så tror jag nog att Erik och Marie hellre stannar i Älvdalen än hänger med på sådant, säger Johan T.

Men trots hemlighetsmakeriet vet vi ändå förhållandevis mycket om makarna Hellqvist. Vi vet att Erik är pensionär men att han under sitt yrkesverksamma liv jobbade bland annat på Arbetsförmedlingen. Marie Hellqvist arbetar hon som marknads- och säljchef på företaget Rullpack AB, som bland annat tillverkar fryspåsar. Två relativt vanliga medborgare alltså – som bara råkar ha en prinsessa till dotter!

Annons