Kungens familjemiddag – Madeleine saknas

prinsessan madeleine missar kungens middag

Kungen bjuder in till ståtlig middag på slottet. Men prinsessan Madeleine flyger inte hem från Florida för att att närvara. Vi vet varför!

Snart är de svenska kungligheterna samlade igen. Den 4 mars är det dags för årets första representationsmiddag på slottet. Som vanligt är det kungaparet som bjuder in representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som kungafamiljen mött vid olika resor.

Det beräknas komma omkring 150 gäster och kvällen brukar bjuda på fyrarättersmiddag och kungligt mingel. Representationsmiddagarna börjar alltid i Vita havet och sedan sätter sig alla till bords vid det 45 meter långa bordet i Karl XI:s galleri.

Prinsessan Madeleine stannar kvar i Florida

Men vid middagen, den 4 mars, kommer en av hedersplatserna att gapa tom. Hovet har nämligen uppdaterat sin kalender och prinsessan Madeleine står inte inskriven som en av deltagarna på slottet. Istället blir det Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia som representerar vid sidan av kungen och drottningen.

Dukat till festmiddag i kungaparets paradmatsal.

Dukat till festmiddag i kungaparets paradmatsal. Så här ser det ut vid en representationsmiddag.

Och det är förstås det långa avståndet som gör att Madeleine måste tacka nej till pappa kungens inbjudan. Hon och Chris bor ju i Florida sedan två år tillbaka och hon är helt enkelt 800 mil för långt bort för den här typen av evenemang.

Alla i kungafamiljen värnar om miljön och att Madeleine skulle flyga hem, för en enda middag, är inte ett alternativ. När prinsessan väl åker till Sverige ser hon alltid till att hinna med så mycket som möjligt under besöket.

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT