Kungens färgchock! Här är Victoriaveckans mest minnesvärda modeval

Kungens färgchock! Här är Victoriaveckans mest minnesvärda modeval

Foto: TT
Lyxig glamour, avslappnad vardagsstil och oväntade färgklickar – Victoriaveckan bjöd på allt!
Victorias chock • Daniels & Oscars urgulliga detalj • Plötsliga spexet – 3 hetaste snackisarna från Victoriadagen!
1:11

Efter reklamen: Victorias chock • Daniels & Oscars urgulliga detalj • Plötsliga spexet – 3 hetaste snackisarna från Victoriadagen!

(1:11)

Slå på ljud

Det är sällan man får se våra kungligheter så ofta som när det vankas kronprinsessan Victorias födelsedag! Det betyder i sin tur extra mycket glamchockar, och imponerande utstyrslar från kungafamiljen.

Under dagarna så fullständigt svämmade det över med vackra klänningar och eleganta kostymer – här har vi valt ut några höjdpunkter!

Kungens oväntade drag

Kanske inte den medlem i kungafamiljen som brukar stå för de allra djärvaste klädvalen, men det är faktiskt kungen som imponerat rejält under veckan. Först dök han upp på konsert i en riktig färgbomb – röda byxor, en blåvit-randig skjorta och beige kavaj. Somrigt och uppiggande! På Victorias födelsedag var det dags för nästa färgklick. Då i form av en aprikosfärgad kavaj och knallröd slips. Stiligt värre!

Kungen och drottningen
Foto: TT

Sofias hyllning

En riktigt fin klänning, och kanske en hyllning till födelsedagsbarnet? Prinsessan Sofia anlände till den traditionsenliga Victoriakonserten på Borgholms slottsruin men en maxiklänning i puderrosa, med fina blomdetaljer. Tillsammans med hennes nyslingade hår såg hon otroligt glammig och elegant ut, utan att sno rampljuset från kvällens huvudperson Victoria. Klänningen kommer från By Malina, som är en riktigt favorit hos kronprinsessan, kanske hade Sofia tänkt på det när hon valde klänning?

Prinsessan Sofia i en ljusrosa klänning och prins Carl Philip utanför Borgholms Slottsruin inför Victoriakonserten den 14:e juli
Karin Törnblom/TT

Madeleines avskalade elegans

När det var dags för en härlig konsert signerad Jill Johnsson under torsdagskvällen dök prinsessan Madeleine upp i en oerhört snygg vardaglig utstyrsel. Här visar den moderiktiga prinsessan att vardagligt inte behöver vara tråkigt! Den långa mönstrade kjolen är elegant och bohemisk, och så klädde hon ner looken med en jeansjacka för en mer avslappnad stil. Säkerligen lite inspirerad av hennes liv i USA är denna look en riktig favorit.

Prinsessan Madeleine och prins Daniel påväg till Jill Johnssons konsert under Solliden sessions den 13:e juli på Öland
Karin Törnblom/TT

Matchande prinsarna

Veckans sötchock stod prins Daniel och sonen prins Oscar för. På Victorias födelsedag mötte de folket på grusgången utanför Solliden slott i matchande kostym! I vanliga fall är det ju Estelle och Victoria som brukar matcha, men nu var det killarnas tur. En beige kostym är också ett riktigt snyggt sommarplagg – stiligt och propert, men ljust och luftigt!

Prins Oscar och prins Daniel utanför Solliden slott i matchande kostymer på kronprinsessan Victorias firande den 14:e juli 2022
Karin Törnblom/TT

Silvias ovanliga stil

Kungaparet hade sig en härlig kväll på Lisa Nilssons konsert under Solliden session. De fick sällskap av goda vännen Lill Lindfors och maken Anders Byström, och såg ut att trivas i varandras sällskap. Silvia som vanligtvis lägger mycket krut på sina fina och exklusiva handväskor stod för kvällens skräll! Istället hade hon en fin bohemisk liten väska, med paljetter och ett elefantmönster. Denna sida av Silvia vill man gärna se mer av!

Kungaparet, Lill Lindfors och maken Anders Byström på Lisa Nilssons konsert under Solliden Sessions 2022
Foto: Fototjänster i Kalmar/Magnus Johnsson

Slopade folkdräkten

Det går inte att summera alla snygga kläder utan att lyfta veckans huvudperson – kronprinsessan själv! Och i år kanske hon själv också var extra nöjd med födelsedagsklänningen, hon bar nämligen inte folkdräkt som hon brukar. Istället hade hon en kjol och insydd topp från Ida Sjöstedt, som var specialgjord till prinsessan. Det skira ljusa tyget och diskreta mönstret gjorde att Victoria verkligen strålade under födelsedagen.

Kronprinsessan Victoria under hennes födelsedagsfirande på Öland 14:e juli 2022
Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT/Fototjänster i Kalmar/Magnus Johnsson