Kungens fina gest mot Silvia – mitt under Nobelfesten

Kungens fina gest mot Silvia – mitt under Nobelfesten

Det händer inte ofta. Men mitt under Nobelfesten fick vi se den: Kungens kärlek till Silvia. Missa inte de unika bilderna här!
Modeexperten om kungafamiljens Nobelklänningar: "Smashing!"
Slå på ljud

Här har ni det: Nobeldagens allra finaste – och mest oväntade – ögonblick. Och det är kungen som överraskar med lite ömhet, mitt i det kungliga strålkastarljuset!

Det är inte precis något som vi är vana vid att få se.

Kungen brukar ju inte vara helt bekväm med att visa sin kärlek för drottning Silvia inför hela svenska folket, han är ju ändå Sveriges statschef och noga med att hålla på värdigheten. Särskilt i direktsänd tv, inför ett fullsatt konserthus och hundratals miljoner tv-tittare.

Nobel 2019 Stockholms konserthus

Men plötsligt hände det!

Drottning Silvia Nobel 2019

Drottningen hade precis gjort sin sedvanliga, magnifika entré i Stockholms Konserthus, och slagit sig ner i den där guldkantade karmstolen i blå sammet. Där väntade den speciella Nobelkudden, den som brukar vara räddningen för hennes rygg under Nobeldagens sex timmar långa sittning.

Kungen drottningen Nobel 2019

Men hjälp, den var på glid! Och detta såg kungen, med sin falkblick. Snabb som panter lutade han sig fram och rättade till den. Och fick denna kärleksfull bild som tack.

Kungen drottningen Nobel 2019
Här är snackisarna från Nobelfesten 2019
Slå på ljud

Men han blev inte helt nöjd. Det behövdes lite justering till:

Kungen drottningen Nobel 2019

Så fint!

Kronprinsessan Victoria Nobel 2019

Rak i ryggen som en eldgaffel. Victoria klarar sig utan kudde.

Foto: TT.