Kungens fina gest till Sofia

Kungens fina gest till Sofia
Prinsessan Sofia får mer och mer förtroende från kungen och har till och med fått gå på uppdrag själv - utan prins Carl Philip.
Annons

Efter kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar, som kom tidigare i höstas, har många spekulerat i om Carl Philip och Sofia kommer att dra ner på de kungliga uppdragen. Det eftersom det blir ännu mer fokus på kungaparet och kronprinsessparet. Men hittills har det inte sett ut så, och Sofia sa till och med själv i en intervju med Dagens Nyheter att prinsparet kommer att fortsätta representera “i den mån det önskas”.

Annons
Sofia på Gålöstiftelsens julkonsert i Storkyrkan i Stockholm.
Sofia på Gålöstiftelsens julkonsert i Storkyrkan i Stockholm.
Annons

Litar på Sofia

Dessutom är det tydligt att kungen litar på Sofias förmåga att representera kungahuset – alldeles själv! I dagarna gick prinsessan nämligen själv på Gålöstiftelsens julkonsert i Storkyrkan i Stockholm och hon har även fått göra flera uppdrag själv, utan prins Carl Philip. Bland annat gick hon ensam på ett styrelsemöte på Global Child Forum på deras kontor i Stockholm nyligen – ett säkert tecken på att kungen och drottningen litar på Sofia.

Kungen slog dessutom ett slag för prinsessan Sofias hjärtefråga nyligen, näthat, då han och drottningen närvarade vid ett rundabordsmöte om AI och barns trygghet på nätet på Kungliga slottet. Och förutom kungaparet och prinsessan Sofia syntes ju även Victoria och Daniel på samma möte.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Kungens fina gest till Sofia”

 1. Leo skriver: 9 december, 2019

  Att vara närvarande på olika sorters konserter o liknande är inget arbete, det är sådant alla andra gör på sin fritid.


 2. Birthe Vejrum skriver: 9 december, 2019

  Der er koncerter, og så er der koncerter!
  Sommerens koncert på Borgholm falder ind under din kommentar Leo. 🙂
  Og så er der de officielle koncerter af mere højtidelig karakter, så som mindekoncerter f.eks. eller som her Gålöstiftelsens julekoncert i Storkyrkan, hvor der ønskes kongelig repræsentation.


 3. charlotte skriver: 9 december, 2019

  Kungen kan lita på Sofia och låter henne ta allt fler uppdrag ensam. Det är fint att se.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar