Kungens fina gest till Sofia

Prinsessan Sofia får mer och mer förtroende från kungen och har till och med fått gå på uppdrag själv - utan prins Carl Philip.

Efter kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar, som kom tidigare i höstas, har många spekulerat i om Carl Philip och Sofia kommer att dra ner på de kungliga uppdragen. Det eftersom det blir ännu mer fokus på kungaparet och kronprinsessparet. Men hittills har det inte sett ut så, och Sofia sa till och med själv i en intervju med Dagens Nyheter att prinsparet kommer att fortsätta representera “i den mån det önskas”.

Sofia på Gålöstiftelsens julkonsert i Storkyrkan i Stockholm.

Sofia på Gålöstiftelsens julkonsert i Storkyrkan i Stockholm.

Litar på Sofia

Dessutom är det tydligt att kungen litar på Sofias förmåga att representera kungahuset – alldeles själv! I dagarna gick prinsessan nämligen själv på Gålöstiftelsens julkonsert i Storkyrkan i Stockholm och hon har även fått göra flera uppdrag själv, utan prins Carl Philip. Bland annat gick hon ensam på ett styrelsemöte på Global Child Forum på deras kontor i Stockholm nyligen – ett säkert tecken på att kungen och drottningen litar på Sofia.

Kungen slog dessutom ett slag för prinsessan Sofias hjärtefråga nyligen, näthat, då han och drottningen närvarade vid ett rundabordsmöte om AI och barns trygghet på nätet på Kungliga slottet. Och förutom kungaparet och prinsessan Sofia syntes ju även Victoria och Daniel på samma möte.

Foto: TT