Kungens första ord om nya barnbarnet

Kungen har fått sitt femte barnbarn och blivit farfar för första gången. Nu på förmiddagen träffade han den lille på Danderyds sjukhus. "Han är ett väldigt fint och vackert barn", säger kungen till Expressen.
Kungen-Ibl1

Drottningen var i New York när Carl Philip och Sofia nedkom med en son under tisdagskvällen. Men kungen är på plats i Stockholm och nu på förmiddagen fick han träffa sitt nya barnbarn för första gången. Expressen möte honom utanför Danderyds sjukhus strax före kl. 10 och första frågan blev förstås hur känns det att ha blivit farfar för första gången.

– Det känns så klart jättebra. Det viktiga är att prinsessan Sofia och prins Carl Philip är välmående. Även det här lilla barnet. Han såg väldigt trevlig och söt ut. Allt gick ju väldigt bra, sa kungen till Expressen.

Kungen berättar också för Expressen hur det var att se barnbarnet för första gången.

– Det är som sagt inte första gången. Det har ju hänt några gånger tidigare, så man börjar ju bli van. Det är alltid lika roligt. Framför allt att alla mår bra. Att dem här lilla familjen är lycklig och glad. Och att allt känns fint!

Vem den lille är lik var dock svårare att svara på.

– Det kan jag inte svara på. Det är alldeles för tidigt. Det är som vi alla vet att de är så pass nyfödda och ser ut som en liten nyfödd och då är det svårt att säga vem den är lik. Ett väldigt fint och vackert barn.

Läs hela intervjun på expressen.se>>

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: