Kungens gåva till Jonas Bergström efter otroheten: "Har förlåtit honom"

Jonas Bergström och prinsessan Madeleine

Jonas Bergström har fått en väldigt fin gåva från kungen.

Jonas Bergström lever ett lyckligt liv som trebarnspappa och framgångsrik jurist. Han har lämnat dagarna på han prydde löpsedlarna bakom sig.

Många minns honom fortfarande främst som prinsessan Madeleines expojkvän – mannen som bedrog henne. Det är en stämpel som är svår att bli av med.

Kungen ger gåva till Jonas Bergström efter skandalen

Jonas lever med sin fru Stephanie i en villa på 285 kvadratmeter på Djurgården i Stockholm. Medan Jonas arbetar som advokat, driver Stephanie Soft Goat, ett företag som tillverkar kashmirtröjor, tillsammans med vännen Erik Magnuson.

Stephanie är född som Stephanie af Klercker och har precis som Jonas ingått i kretsen kring prinsessan Madeleine. I samband med att Madeleine och Jonas så hastigt bröt upp, gick också Stephanie och hennes dåvarande pojkvän Ludvig Blomqvist skilda vägar.

Men att de bor på Djurgården är inte helt okomplicerat. Den kungliga dispositionsrätten ger Sveriges kung rätt att disponera de kungliga slotten och Kungliga Djurgården i Stockholm (även delar av Gamla stan, Drottningholm, Haga och Ulriksdal). Det innebär att Jonas behövde få kungens godkännande för att få bo på området.

Kungen stod där med ett dilemma framför sig. Skulle han göra en tjänst för mannen som bedragit hans älskade dotter nio år tidigare? Svaret var: ja. Kungen godkände Jonas och Stephanie, och man får anta att han hade Madeleines välsignelse från Florida när han gjorde det.

"Det är uppenbart att kungen förlåtit honom"

Det här är ett beslut som väcker reaktioner, även i utlandet. Norska Se og hör har skrivit om saken.

"Man kan betrakta detta som en extremt givmild gest från kungens sida, eftersom det inte är vem som helst som får flytta in där kungen har dispositionsrätt", skriver tidningen.

"Det är uppenbart att kungen har förlåtit sin dotters expojkvän."

LÄS MER: Jonas Bergströms hemliga lyxliv efter uppbrottet med Madeleine – succén på 60 miljoner

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag