Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens hårda markering mot Chris O'Neill – får inte vara med

30 mar, 2022, 16:00 

Kungen har gett ett tydligt besked till Chris O'Neill.

Annons
Chris hemliga liv innan Madeleine!Brand logo
Chris hemliga liv innan Madeleine!

I går stod det klart att kungahuset genomfört en stor förändring. Hemsidan, kungahuset.se, har fått ett helt ny utseende – och helt nytt innehåll.

– Sedan ett antal år tillbaka har vi planerat att uppgradera kungahuset.se, anledning är helt enkelt att göra hemsidan mer funktionell för dagens behov och göra den mer lättillgänglig, säger kungahusets informationschef Margareta Thorgren.

– Det har planerats i cirka ett och ett halvt år. Det har varit ett rätt omfattande arbete. Nu är det ju betydligt mycket mer bilder på den kungliga familjen. Inför utvecklingen har vi gjort en förstudie för att ta reda på vad användarna tar del av och behöver och vad som har saknats. Vi har också anpassat hemsidan för olika mobila enheter.

Annons

Chris O'Neill petad av kungen – tydliga markeringen

En förändring är att Chris O'Neill spelar en mycket mindre roll på den här uppdaterade versionen av hemsidan. Han har inte längre en profil med en skriven biografi, vilket man kunde hitta på den förra.

Förklaringen är enkel. Kungen har tidigare gått ut med att han har krympt den kungliga familjen till en kärntrupp. Bara kungligheter som utför kungliga uppdrag ingår i det så kallade Kungliga huset.

Det kunde Chris ha gjort – men han valde själv att avstå prinstiteln när han gifte sig med prinsessan Madeleine. Det var ett beslut han fattade i samband med bröllopet. Och då vill kungen visa att beslutet påverkar hur Chris presenteras. Han är såklart en älskad familjemedlem, men han ingår inte i kungafamiljen i officiell bemärkelse.

I intervjun som han gjorde 2018 med King Magazine står det också klart att Chris har en stark identitet i sig själv – ett drag som tycks ha gått i arv från hans pappa.

Annons

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, säger Chris i den vida uppmärksammade intervjun med King.

Chris O’Neill: ”Därför sa jag nej till att bli prins”

– Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst. Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill.

Annons