Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens hemliga brev till avlidna vännen Gunter Sachs änka

13 maj, 2011, 09:22 
Agneta Nisbeth
Annons

Idag begravs kungens vän Gunter Sachs i Schweiz.
Carl XVI Gustaf
är inte på plats.

Men för att uttrycka sin sorg och saknad har han sänt ett hemligt brev till vännens änka.

Det är kvällstidningen Expressen som idag kommer med uppgiften om kungens och drottningens hemliga brev till Gunter Sachs hustru Mirja Larsson. Det har inte ens gått en vecka sedan kungaparet nåddes av det tragiska beskedet att deras vän, Gunter, begått självmord.

Annons

Nära vän

Anledningen angav Sachs i ett brev: han hade alzheimer. Både kungen och drottningen blev oerhört berörda av den sorgliga nyheten, Gunter är en nära vän till dem och innan kungen träffade Silvia var han ofta på Franska Rivieran tillsammans med Sachs, skriver Expressen. På senare år har Gunter och hans svenska hustru Mirja också umgåtts tillsammans med kungaparet.

Fyllda av bestörtning författade kungen och Silvia häromdagen ett brev till Gunters änka, där de uttryckte sin sorg. Vänner till Mirja beskriver brevet som “ett känslosamt farväl”.

Idag begravs Gunter i Saanen, fem kilometer utanför Gstaad i Schweiz. Innan han gick bort angav han noggranna instruktioner för hur ceremonien skulle gå till.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon
Foto: IBL

Läs även:

Annons