Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens hemliga möte med prinsessan Madeleine – diskuterade Chris O'Neills framtid

21 sep, 2023, 04:00 
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill ocjh kungen

Svensk Dam kan avslöja att kungen åkte hem till prinsessan Madeleine för ett hemligt samtal.

Annons

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine förbryllat många det senaste året. Först gick man ut med buller och bång och meddelade att man skulle flytta tillbaka till Sverige. En glädjande nyhet, milt uttryckt.

Då var beskedet att flytten skulle ske hösten 2023. Men så kom plötsligt nya bud, som från ingenstans.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Kungen i hemligt möte om Chris O'Neills framtid

Än så länge har vi inte fått mer exakta besked än så. Hovet har konsekvent vägrat ange ett nytt datum för flytten.

Samtidigt vet vi att saken har diskuterats med kungen. När Chris och Madeleine var i Sverige för kungens stora jubileum hade de en privat sammankomst med kungen.

Annons

Svensk Dam har fått uppgifter om att kungens blå BMW stod utanför Madeleines lägenhet i Hovstallet. Den stod där länge, vilket vittnar om att far, dotter och svärson hade mycket att diskutera.

Därför vill Chris O'Neill inte flytta till Sverige

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall har tidigare avslöjat att det är just Chris som dragit i bromsen när det gäller flytten till Sverige. Mannen som vuxit upp i USA och London vantrivs i Norden.

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor, säger Johan T i en kommentar.

För Chris är anonymiteten viktig. Den biten kommer att bli en bristvara i Sverige.

– När Madeleine och Chris från början flyttade till USA var det för att få ett mycket mer anonymt liv än hemma i Stockholm. Både Madeleine och Chris upplevde det som jobbigt varje gång de rörde sig hemma på Östermalm och i princip alla vände sig om och tittade med stora ögon. I Florida slapp de det.

Annons