Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens hemliga samtal till stilexperten

23 jul, 2018, 17:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Lite oväntat, eller hur? Kungen brukade ringa till stiloraklet Magdalena Ribbing för att få råd om vett och etikett!
Annons

Författaren, professorn och kriminologen Leif GW Persson är ekonomiskt oberoende och umgås med samhällets högdjur. Det är bland annat hans brinnande intresse för jakt som har öppnat dörrarna till de riktigt fina salongerna. Och sin enkla bakgrund till trots – Leif är uppvuxen i ett äkta arbetarhem – trivs den frispråkige professorn alldeles utmärkt i adligt sällskap:

– Jag känner kanske bara någon procent av dem, men genomsnittligt är de betydligt angenämare att umgås med än många andra. De är väluppfostrade och trevliga och livet går ut på att leva ”the sunny side of the street”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Leif GW Persson avslöjar den spännande sanningen om kungen.
Leif GW Persson avslöjar den spännande sanningen om kungen.

Men Leif GW Persson erkänner att ibland kan hans enkla bakgrund innebära en utmaning; det är inte alltid självklart att veta vad som gäller vid olika tillställningar när man inte är uppvuxen i ”rätt” kretsar. I Expressen avslöjar professorn knepet som brukade rädda honom:

– Jag ringde Magdalena Ribbing. Hon var ju ett levande etikettlexikon och så fort jag skulle till någon riktigt fin tillställning så kunde jag ringa henne, och hon berättade allt i detalj och det stämde alltid. Kungen ringde också till Magdalena i samma ärende – men han kunde ju i vart fall inte klaga på sin bakgrund!

Foto: IBL, Stella pictures

Annons