Kungens ilska efter upptäckten: "Jag är jättebesviken och ledsen!"

21 sep, 2020, 13:09 
Det är inte sant!
Kung Carl Gustaf har gjort en upptäckt som fått honom att se rött."Jag är jättebesviken och ledsen", säger han.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 38?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 38?

Kung Carl Gustaf är en stor naturälskare. Det finns få saker han uppskattar mer än att sätta koppel på hunden Brandie, kliva ut i det gröna, dra in den friska luften och ta en vederkvickande promenad.

Men promenaderna är tyvärr inte en alltigenom positiv upplevelse för hans majestät. Den senaste tiden har kungen lagt märke till något som upprört honom. Nu har han tagit till orda och riktat ett skarpt budskap till oss, det svenska folket.

Kungen rasar: “Jag är jättebesviken”

 – men det var inte hans fel!
Kungen är arg efter det han och Silvia fått se.

Det är på Instagram som kungen valt att tala till oss. I klippet i fråga börjar kungen med att berätta hur mycket han trivs på Lovön, kronoparken där Drottningholms slott ligger.

– Det fina med det hela är att det en underbart vacker natur runt omkring. Jag brukar ta mina promenader här med min hund så ofta som möjligt. Men jag måste säga att jag blir jättebesviken och ledsen när man går i skogen och, ut med vägar och dikesrenar, så ser man så mycket skräp i svensk natur. Från ölburkar och plastpåsar och allt vad det finns. Det är obegripligt vad man kan häva ur sig från bilar och så vidare, säger kungen.

Annons

 

“Vi måste hjälpas åt”

Kungen är märkbart irriterad – och med allt rätt!

– Jag förstår inte, att om man tagit med föremålen, kan man inte ta med dem tillbaka? De hör inte till naturen. Det skadar naturen och och det skadar det vilda. Vi måste hjälpas åt att se till att vi inte slänger skräp i den svenska naturen. Så hjälp mig. Håll Sverige rent, säger kungen. 

Kungens hälsning kom för övrigt på den officiella “Håll Sverige Rent”-dagen.

 

Annons
I annonssamarbete med Dermarome