Kungens kärleksgest till drottning Silvia

kungens kärleksgest till drottning silvia

Kungaparet älskar förstås varandra över allt annat. Men när de visar sig i offentligheten är det sällan vi får se särskilt många kärleksgester. Därför var det många som blev förvånade under kungens 70-årsfest!

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har snart varit gifta i i 44 år. Men kungaparet är inte bara man och hustru. De är även kollegor som ska representera Sverige i med- och motvind.

Visar nästan aldrig sin kärlek öppet

När kungen och drottningen är ute på uppdrag är det ofta en väldigt formell sida det visar upp för allmänheten. De går sida vid sida, bollar intervjufrågor mellan varandra men bjuder sällan på kärleksfulla gester i det offentliga.

kungaparets bröllop

Gifta i 44 år. Det är imponerande! Men det är sällan kungaparet visar sin kärlek framför öppen ridå.

Därför var det många som blev förvånade när kungen firade sin 70-årsdag. En av festerna för jubilaren ägde rum på Nordiska museet, dit kungaparet anlände i häst och vagn. Stålliga och korrekta, som alltid, men när drottningen skulle kliva ur vagnen uppstod ett fint ögonblick mellan paren.

kungens kärleksgest till silvia

Det uppstod ett fint ögonblick när kungaparet anlände till Nordiska museet för att fira kungens 70-årsdag.

Trappan ner för paradvagnen var i smalaste laget och Silvia hade högklackade skor på sig, så kungen erbjöd henne sin hand. En liten, men ack så fin, kärleksgest – när fotograferna minst anade det. Kamera-blixtrarna började förstås smattra lite extra just här och ömhetsbeviset fångades även på film.

Se kungens kärleksgest till Silvia i videon nedan:

 

Foto: TT