Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens kärleksgest till drottningen – fångas på bild!

16 aug, 2023, 09:00 
Felicia Plåt
Kungen Drottningen
Kungen och drottningen befinner sig på semester i St Tropez. Foto: TT

Kärleken spirar fortfarande mellan kungen och drottningen!

Annons

1972 var en ung man på plats i München för att uppleva sommar-OS. Trots att idrottarna var tappra och det blev en hel del spännande möten mellan världens topp-idrottare, var det något eller snarare någon annan som tog mannen uppmärksamhet. Nämligen en vacker ung kvinna som var chefsvärdinna.

Silvias och Madeleines frånvaro väcker frågetecken – inför Victorias stora dagBrand logo
Silvias och Madeleines frånvaro väcker frågetecken – inför Victorias stora dag

Kungen och drottningens kärlekshistoria

Vi pratar såklart om vår kung och drottning. Redan efter första ögonkastet på OS i München -72 sa det klick och resen är så kallat historia. Idag har de varit gifta i 47 år och tre barn och åtta barnbarn senare spirar fortfarande kärleken mellan dessa två.

Efter 47 år tillsammans känner man varandra utan och innan och de har samlat på sig en hel del minnen under åren. Men förutom att vara ett kärlekspar är de även arbetskollegor. Det betyder även att de följer vissa koder när de är ute på officiella uppdrag – inga kärleksfulla beröringar ute på jobbet.

Annons

Sparar på kärleksgesterna

Det är inte ofta vi ser kungaparet hålla hand eller visa andra ömhetstecken för varandra i olika offentliga sammanhang. Däremot kan vi se deras barn och respektive lägga en arm om varandra eller hålla hand. Men det är mer ovanligt när det kommer till kungen och drottningen.

– Jag tror att det både är en generationsfråga, och en fråga om att kungen är skolad i en kunglig tradition där man inte skulle visa känslor utåt. Särskilt inte privata känslor!, säger Svensk Damtidnings kungliga expert Helena Wiklund och fortsätter:

– Men även om kungen och drottningen inte går omkring och håller varandra i hand offentligt, så ser man ju deras uppenbara uppskattning av varandra på andra konkreta sätt. Så kärleken behöver man inte tvivla på, även om de inte skyltar med den utåt.

Trots att kungaparet inte visar stora kärleksgester utåt så har de fångats lite kärleksfulla stunder mellan paret på privata bilder. Senast bara för några dagar sedan!

Annons

Kungens kärleksgest till Silvia!

Kungen och drottningen befinner sig just nu vid deras sommarhus i St Tropez för att njuta av den sista semester. Där fångades de på bild när de var ute och åkte med kungen båt Polaris.

Kungen och drottningen
Här hjälper kungen din fru! Foto: TT

Här kunde vi se hur de båda var sugna på ett dopp i medelhavet. Kungen hade på sig klassiska badshorts medan Silvia valde en annan bad-look, nämligen en våtdräkt. Alla som har försökt ta på sig en sådan vet att det inte alltid är det lättaste.

Så var det även i Silvias fall, men som tur är hade hon sin make där för att hjälpa henne. Det är vid sånna här ögonblick man förstår att kärleken fortfarande spirar mellan kungaparet, och lär göra det i många år till!

Annons