Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens klädmiss inför alla – reagerar direkt på detaljen: ”Vad har hänt?”

10 nov, 2023, 20:00 

Flera personer reagerar nu på nya bilden på kungen.

Annons

Kungen är van att klä upp sig när det vankas kungliga uppdrag. Under åren har han dykt upp din ena fina kostymen efter den andra och strålat i det kungliga rampljus som är hans vardag.

Här får kungen alla att le – allt fångas på film!Brand logo
Här får kungen alla att le – allt fångas på film!

Han lever ett liv där han ofta fångas på bild, där människor hela tiden håller utkik om allt är som det ska – eller om det går att skymta någon form av miss i kungens klädsel.

En sån miss tycks ha uppstått när kungen under torsdagen tog emot fyra nya ambassadörer i högtidliga audienser på Kungliga slottet – en internationell praxis som alltid genomförs.

Annons
Drottning Silvia och kungen
Kungen bjöd på en liten klädmiss under ambassadörernas besök på Kungliga slottet.

Nya bilden på kungen väcker frågor: ”Vad har hänt?”

Den första bilden, där kungen stod och välkomnade ambassadören Nodir Ganiev från Uzbekistan, har i efterhand väckt en hel del frågor och på kungahusets Instagram är det många som nu undrar över en detalj.

Det tycks nämligen som att kungen glömt att knäppa en av knapparna på sin uniform, något som bland andra radioprofilen Titti Schultz reagerat på och skriver i en kommentar:

”Vad har hänt med knappen???”, skriver hon.

Annons

”Hör inte till vanligheterna”

Det visar sig att fler sett samma sak. En har tagit steget längre i sin analys och kunnat skymta ett vitt märke på kungens uniform som skvallrar om att han faktiskt glömt knäppa en knapp.

”På första bilden är det inget ordensband som döljer knappen som saknas. Man ser tillochmed ett litet vitt märke där knappen ska sitta”, skriver personen och tackas av Titti Schultz för sitt gräv:

Kungen har glömt knäppa en knapp
Här syns det tydligt att kungen råkat glömma knäppa en knapp på uniformen.

”Tack jag sitter.Det hör inte till vanligheterna att en knapp tappats utan att det justeras. Inte heller vanligt att knappar glöms att knäppas. Därav min enkla retoriska fråga”.

Men när kungen tar bilder med resten av ambassadörerna verkar han ha kommit på sig själv och sett till att knäppa den knapp som skapat såna starka reaktioner.

Foto: TT/Instagram/Lisa Raihle Rehbäck (1-4,6) och Henrik Garlöv (5), Kungl. Hovstaterna

Annons