Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens konselj - ord för ord

21 apr, 2016, 11:52 
AvJohanna Lejon
Missade du kungens konselj? Hos oss kan du läsa den ord för ord.
Annons
Konselj

Jag vill hälsa regeringen välkommen, till denna konselj. Jag vet att ni kommer från ett regeringssammanträde och det är därför det är praktiskt att så många har kunnat komma hit. Detta ger mig då tillfälle att informera regeringen om att prinsessan Sofia och prins Carl Philip har nedkommit med en son. Och det är ju väldigt roligt att storken har varit väldigt aktiv för familjen Bernadotte, det här året och den här våren. Sonen som är en välskapt ung liten pojke, vägde 3,6 kilo och var 49 centimeter lång. Jag besökte dem för två dagar sedan och jag beökte dem i går kväll och de är välmående, både moder och son liksom fader. Då kommer vi till namnet och det är därför vi är här, för att tillkännage det. Hans namn kommer att vara Alexander Erik Hubertus Bertil och hans tilltalsnamn blir Alexander. Och hans titel ska vara hertig av Södermanland. Jag önskar familjen, såsom den unga prinsen, allt gott i framtiden. Tack.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons