Kungens kontroversiella gest – gör skillnad på barnbarnen

Kungens kontroversiella gest – gör skillnad på barnbarnen

Barnbarnen får helt olika nivå av uppmärksamhet från sin morfar!
Busfröet Leonore – här rymmer prinsessan!
Slå på ljud

På bara en vecka har vi haft två härliga födelsedagar bland de kungliga barnbarnen. Förra tisdagen var det prins Oscar som blev fem år gammal och den här veckan var det lilla prinsessan Adriennes tur, hon fyllde hela tre år och vi kan inte fatta att tiden gått så fort!

Men det finns en tydlig skillnad i hur de två, som båda är yngsta syskonet i sina respektive familjer, har behandlats av kungahuset på sin bemärkelsedag.

Klar skillnad mellan Oscar och Adrienne

På prins Ocars födelsedag förra veckan blev han firad stort med uppdateringar både på det officiella Instagramkontot och med ett inlägg på hemsidan. Prinsen hade poserat för nya porträttbilder hemma på Haga och följarna bjöds även på ett bedårande foto tillsammans med hunden Rio, som kom till kronprinsessfamiljen för nästan ett år sedan.

För Adrienne blir det inget firande av det slaget. Allt sedan Madeleines barn blev av med sina kungliga titlar och uteslöts ur kungahuset firas inte deras födelsedagar officiellt utan endast privat. Det såg ut på liknande sätt i februari då prinsessan Estelle och prinsessan Leonore fyllde år med bara några dagars mellanrum, men där bara prinsessan Estelle uppmärksammades i de kungliga kanalerna.

kungen adrienne oscar

Kungen älskar såklart alla sina barnbarn lika mycket, men när det kommer till födelsedagar går det till på lite olika sätt.

Kungl. Hovstaterna

Kungens beslut står fast

– Beslutet innebär att det görs tydligt vilka i den kungliga familjen som agerar som offentliga representanter för Sverige, sade kungen när han själv kommenterade saken i sitt jultal.

– För mig är detta ett sätt att klargöra vilka förväntningar som finns. Det kan förhoppningsvis vara till hjälp när mina barnbarn ska staka ut sin egen framtid.

Prinsessan Madeleine har också hela tiden varit införstådd med förändringen och kallar det ”ett naturligt steg i takt med att familjen har vuxit”:

– Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner.