Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens krav inför mötet med unga studenten Samuel, 23: "Trodde inte det var på riktigt"

22 jun, 2023, 22:00 

Studenten Samuel Christiernin berättar om nervositeten inför lunchen med kungen.

Annons

I vanliga fall brukar kungafamiljen fira midsommar på sitt älskade Öland. Men i år blir det inget Solliden, då både kungaparet och kronprinsessparet har uppdrag både inför och på själva högtidsdagen.

Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

På midsommarafton kommer kronprinsessan Victoria och prins Daniel närvara vid Stockholms stadshus och uppmärksamma att huset fyller 100 år, något hovet tidigare bekräftat för Svensk Damtidning.

– Familjen firar midsommar privat och på kvällen är det inga officiella engagemang här, men det kommer som sagt inte vara på Öland med tanke på uppdrag på midsommardagen och midsommarafton, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

Kungens lunch med ung student

Under torsdagen, dagen innan midsommarafton, var kungen och drottning Silvia på länsbesök i Stockholms län.

När kungaparet anlände till Skärholmen hälsades de välkomna av landshövding Anna Kinberg Batra och maken David Batra, som senare under dagen även bjöd på lunch.

På den lunchen närvarade även den 23-årige studenten Samuel Christiernin från Norrtälje, som hade fått en inbjudan av Anna Kinberg Batra för hans engagemang för entreprenörskap.

Kung Carl Gustaf, Anna Kinberg Batra och David Batra
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia anländer tillsammans med landshövding Anna Kinberg Batra till Skärholmen under sitt länsbesök i Stockholms län.

Kungens krav: ”Trodde inte det var på riktigt”

När Samuel mottog inbjudan stod det att lunchen på Tessinska palatset krävde kostym. Inför besöket landade valet på en blå variant, men färgen på slipsen var han mer osäker på.

Annons

– Jag trodde inte det var på riktigt, sa Samuel Christiernin till Norrtelje Tidning.

Inför lunchen med kungen var den unga studenten både exalterad och pirrig. Det är ju som sagt inte varje dag man får äran att sitta vid samma matbord som Sveriges statschef.

– Det ska bli jättekul att få träffa andra människor i sammanhanget och nätverka lite. Sedan får vi se om jag får kontakt med kungen också, sa han.

Kungen skrattar med Anna Kinberg Batra
Kungen och Anna Kinberg Batra ser ut att trivas i varandras sällskap.

Foto: TT

Annons