Kungens krav på familjen inför Silvias födelsedag

kungens krav på familjen inför drottning silvias födelsedag
Drottningholm är den naturliga samlingspunkten för vår svenska kungafamiljen. På Julafton?, tänker ni. Faktiskt inte! Det finns en annan dag då kungen kräver att alla barn och barnbarn kommer "hem".
Annons

Julafton är en viktig familjedag för de allra flesta. Men för våra svenska kungligheter är det datumet, den 23 december, som är allra heligast.

Då fyller nämligen familjens stöttepelare, drottning Silvia, år.

Annons

Den kungliga födelsedagen inträffar dagen innan alla klappar ska öppnas och firas alltid med en stor familjemiddag ute på Drottningholm. Förhoppningsvis har den första snön redan fallit och slottet tronar i sin allra vackraste vinterskrud.

Annons

Firandet är heligt för kungen

Dagen är helig och kungen förväntar sig naturligtvis att alla barn och barnbarn kommer hem till Drottningholm för att fira drottningen. Kungaparet har, som bekant, en duktig skara kockar som sköter matlagningen men just den här dagen går kungen alltid in i köket, och smakar av såsen några extra gånger, för att middagen ska bli så lyckad som möjligt.

Kungen och Silvia har ett otroligt späckat schema, resten av året, men i juletider är även de lediga. Den 23 december får de äntligen luta sig tillbaka och bara njuta och statschefen vill förstås att hans hustru ska må så bra som möjligt under sin födelsedag. Och drottningen mår som allra bäst när hon har alla sin barn och barnbarn runt omkring sig.

Den 23 december fyller drottning Silvia 76 år.
Den 23 december fyller drottning Silvia 76 år.
Annons

Att komma hem till Drottningholm och fira drottningen födelsedag är därför inget alternativ utan snarare en regel. Planerar Victoria och Daniel en tur till Ockelbo eller Carl Philip och Sofia några lediga dagar i Ävdalen så får dessa resor ske efter den 23 december.

I år fyller drottning Silvia 76 år och hennes kungliga kalender är fortfarande lite fullspäckad som år 1976, då hon som ny kunglig fästmö klev in innanför slottets portar och bad om en skrivmaskin. Ivrig att sätta igång att arbeta och representera Sverige.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Kungens krav på familjen inför Silvias födelsedag”

  1. charlotte skriver: 16 november, 2019

    Kungen behöver nog inte beordra. Barnen kommer med glädje till sin mammas födelsedag!


  2. Bea skriver: 16 november, 2019

    Svårt att förstå att det är en regel att vara på plats under en födelsedag.
    De vuxna barnen har sina egna familjer och det vet väl alla att förhinder kan inträffa. Inte kan man lämna familj och ev sjuka barn om så skulle vara.
    Den egna familjen kommer ju först. Det förstår säker drottningen. Jag tror inte att hon har några krav på allas närvaro.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar