Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens kusin mitt i skolmassakern i Tyskland

12 mar, 2009, 17:56 
Agneta Nisbeth
Annons
Kung Carl Gustafs kusin Michael Bernadotte chockades efter skolmassakern i Tyskland.
Kung Carl Gustafs kusin Michael Bernadotte chockades efter skolmassakern i Tyskland.

Michael Bernadotte, son till designprinsen Sigvard, är chockad efter skottdramat på skolan nära hans hem i Winnenden, Tyskland. Här berättar han själv om skräcktimmarna.

– Klockan var före tio på morgonen. Det surrade av helikoptrar i luften, men varken jag eller min hustru Christine förstod vad som stod på.

Det berättar arkitekten och smyckesdesignern Michael Bernadotte, greve av Wisborg, och son till designprinsen Sigvard Bernadotte och hans andra hustru Sonja Robbert.

Michael, kusin med Carl XVI Gustaf, bor alltså i Winnenden utanför Stuttgart, där just en yngling dödat 15 människor som var elever och lärare i skolan Albertville. Sen tog förövaren själv sitt liv efter att ha flytt i en bil och blivit upphunnen av polisen.

Otrolig sorg

Egentligen är Winnenden en idyllisk liten ort med en gammal stadskärna, omgiven av böljande kullar med vinodlingar. Ingen kunde tro att något sådant skulle kunna ske just här.

– Först vid elvatiden slog jag på TV:n. Jag och min hustru följde sedan allt det tragiska som hände bara en kilometer bort från vårt hem. Vi känner nu en otrolig sorg och våra känslor är med offrens anhöriga, säger Michael  till Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Chris Cederlöf

Foto: IBL

Annons