Kungens lögner avslöjade – var otrogen mot älskarinnan

Juan Carlos har varit otrogen mot sin Sofia.

Juan Carlos hade en fem år lång affär med Corinna, men hon gjorde slut när hon upptäckte att hon inte var den enda.
Slå på ljud
Tyska prinsessan Corinna zu Sayn-Wittgenstein (född Larsen) i många år utpekad som exkung Juan Carlos älskarinna..

Spaniens exkung Juan Carlos var en gång en hyllad man. Han var den som såg till att Spanien tog klivet till en fullt utvecklad demokrati efter Francos död 1975, och han stod emot ett kuppförsök sex år senare.

Juan Carlos.

Nu är hans goda rykte nedsölat med skandaler, och den pågående megaskandalen tvingade honom att lämna Zarzuela-palatset i Madrid, hans hem sedan 58 år tillbaka. Det handlar om att den före detta kungen ska ha tagit emot runt 65 miljoner euro, motsvarande 669 miljoner kronor, av det saudiska kungahuset utan att betala skatt. Pengarna ska först ha överförts till ett konto i Panama och sedan till en “stiftelse” driven av Juan Carlos älskarinna Corinna Zu Sayn Wittgenstein.

I ett officiellt brev riktat till sin son, den nuvarande kungen Felipe, meddelade kung Juan Carlos att han fattat sitt beslut för monarkins bästa.

Juan Carlos hade två älskarinnor

Men läget förblir motigt för exilkungen. Corinna ställde nyligen upp i en intervju med BBC, där hon blottade allt om deras förhållande. Kungen är gift med ex-drottningen Sofia sedan 1962, men har sedan dess haft flera långa relationer vid sidan av. Corinna träffade han 2004, och de var ett par under flera års tid.
Corinna och Juan Carlos gjorde slut 2009, hon hade nämligen fått reda på att han hade ännu en älskarinna som han varit tillsammans med i tre års tid, något som inte var okej enligt henne.
– Min far led av cancer och hade bara månader kvar att leva. Jag bestämde mig för att spendera mer tid med honom, vi var väldigt nära. Jag fick en chock när kungen kort efter hans begravning berättade att han hade haft en relation med en annan kvinna, säger Corinna till BBC.

Ville gifta sig med älskarinnan

En tid innan faderns död hade Juan Carlos pratat med honom om att han ville gifta sig med Corinna, något hon tog som en komplimang men inte på allvar.
– Jag var helt förkrossad, det var det sista jag hade väntat mig. Jag behövde verkligen känslomässigt stöd efter min fars död, och den nyheten var en monumental chock för mig. Det var helt enkelt inte det jag väntade mig efter att han bett mig gifta mig med honom och åkt och träffat min far. Jag mådde väldigt dåligt i några månader.

Foto: TT