Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens lyxgåva till drottning Silvia!

11 maj, 2020, 19:00 
En lycjklig drottning silvia
Vilken lyxpresent! Detta är Silvia-smycket som verkligen avslöjar kungens romantiska sida...
Annons
Silvias kärlekshyllning till kungen – allt fångas på film!Brand logo
Silvias kärlekshyllning till kungen – allt fångas på film!

Vi talar förstås om drottningens Love Bracelet från Cartier. Ett klassiskt smycke som förmedlar så mycket känslor och som drottningen bär varje dag, dygnet runt. Det speciella med det här armbandet är att kungen har låst fast det på hennes handled med den speciella lilla skruvmejsel som följer med.

Lite ”Du tillhör mig”, eller det moderna svaret på det medeltida kyskhetsbältet…

drottningens Love Bracelet från Cartier.
Här till vänster, närmast klockan, ser du det – drottningens Love Bracelet från Cartier.

Det sitter ju som gjutet kring drottningens smala högra handled. Och det är alltså bara kungen som kan öppna det… En kunglig kärleksgåva som smäller högre än de flesta.

Annons
Cartiers Love Bracelet
Kungen har skruvmejseln – beviset på hans romantiska sida!

Nu har det suttit bland armbanden på drottningens arm i många år, som ett bevis på styrkan i deras kärlek, och på samhörigheten dem emellan. Dessutom bidrar det till att det klirrar så härligt om drottningen när hon rör sig.

Kungens kärleksgåva till drottning Silvia

Kungens födelsedag 2020 på slottet Stenhammar.

Det var italienskfödda juveldesignern Aldo Cipullo som skapade detta ikoniska armband för Cartier. Året var 1969, och sedan dess har det blivit en smyckeikon. I dag, mer än 50 år senare, toppar det listorna över världens mest googlade smycken…

Annons

Men det där med skruvmejseln är ju lite knepigt, och det sägs faktiskt att vissa sjukhus i USA har såna här skruvmejslar på lut, i fall det kommer in patienter med Love Bracelets akut!

Drottning Silvias armband
Drottningen har många armband, men inget går upp mot hennes Love Bracelet i guld. Det är ju en av de allra starkaste symbolerna för kungens kärlek.

Och prislappen? Ja, skulle kungen köpa ett likadant i dag så skulle det landa i 60 000 kronors-klassen. Inte fullt lika dyrt som hans nya BMW M8 Competition dock, den kostade 1,7 miljoner kronor!

Foto: TT.

Annons