Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens nära vän om situationen med Madeleine – är som man misstänkt

15 apr, 2024, 18:00 
Tord Magnuson uttalar sig nu om prinsessan Madeleines situation i Florida.
Annons

Tord Magnuson är prinsessan Christinas stora stöttepelare. Paret gifte sig i Slottskyrkan 1974, men eftersom Tord inte var prins förlorade Christina titeln kunglig höghet. Hon behöll däremot hederstiteln prinsessa – och vann en livslång kärlek.

Så lever prinsessan Christina i dagBrand logo
Så lever prinsessan Christina i dag

Christina är den enda Hagasessan som fortfarande är bosatt i Stockholm. Med trygga Tord vid sin sida har hon varit ett stort stöd till kungaparet och närvarat vid flera kungliga tillställningar.

De är självskrivna gäster vid Nobelfesten och får alltid inbjudningar av kommittén. Även om Tord ofta befinner sig lite i bakgrunden, och Christina skiner i det kungliga rampljuset, ser han alltid till vara där, vid sin kära hustrus sida.

Annons
Prinsessan Christina och Tord Magnuson
Prinsessan Christina och Tord Magnuson tackar sällan nej till kunglig fest. Här strålar de tillsammans på Nobelfesten 2023.Jonas Ekströmer/TT

Tord om situationen med Madeleine

Christinas situation påminner mycket om prinsessan Madeleines. Hon har är gift med Chris O'Neill, en man utan prinstitel, men skillnaden är att Chris valt att inte vara speciellt synlig när det kommer till att närvara vid kungliga evenemang.

Kanske är det den liknande situationen som gjort att Tord och Madeleine kommit varandra så nära. Han har funnits där hela hennes uppväxt och ser fram emot att Madeleine med familj flyttar hem till Sverige.

Annons

– Jag förstår att det känns trevligt att komma hem. Hem är alltid hem. För barnen blir det också annorlunda med skola i Sverige. Det är nog ett väl övervägt beslut som familjen har fattat, att nu är det dags att flytta hem, säger Tord Magnuson till Svensk Dam.

”Vi gillar varandra”

Tord berättar att han inte har så mycket kontakt med Madeleine när hon befinner sig utanför Sverige. Men så fort hon kommer hem ser de alltid till att träffas, något som hände förra året när drottning Silvia hade tidigt 80-årsfirande i form av en konsert på Lilla Akademien.

Annons

På bilder kunde man då se hur Tord och Madeleine pratade glatt med varann, samtidigt som de ställde upp på bild för att föreviga den fina stunden. För Madeleine betyder mycket för Tord, och Tord betyder mycket för Madeleine.

– Jag har varit nära alla barnen sedan de föddes. Jag har funnits med i bilden hela tiden, så det är inte så konstigt. Vi gillar varandra och det är bara roligt att hon kommer hem, säger Tord.

Prinsessan Madeleine och Tord Magnuson
Prinsessan Madeleine och Tord Magnuson gillar att umgås.Magnus Lejhall/TT
Kungen, prinsessan Madeleine och Tord Magnuson
Prinsessan Madeleine och Tord Magnuson på drottning Silvias konsert i anslutning till hennes 80-årsdag.Magnus Lejhall/TT
Annons

Foto: TT

Annons