Kungens nya lyxköp efter bilen – den här gången för tre miljoner!

Kungen fyller år 30 april.

Kung Carl Gustaf införskaffade nyligen en BMW.Nu har han ett nytt lyxköp att visa upp!

Det har blivit vida uppmärksammat att kung Carl Gustaf har en ny bil. Den anlände lagom till hans födelsedag: en BMW M8 Competition Coupé, med en V8-motor med 625 hästkrafter och en prislapp på 1,7 miljoner kronor.

Men kungen var inte klar där. Han har gjort en ny miljoninvestering – och den här gången har han öppnat plånboken än vidare.

Kungen köper ny traktor – av lyxmodell

503 Service Unavailable

Traktortillverkaren Claas har avslöjat på Twitter att deras svenska återförsäljare Swedish Agro varit på Stenhammar och levererat en monstermaskin, direkt från rullbandet på fabriken. Det rör sig om modellen Axion 870 – vilket kanske inte säger så mycket för oss lekmän.

Därför ringde Svensk Dam upp Anders Niléhn, chefredaktör på Lantbruksnytt. Han vet desto mer.

– Det är en relativt stor traktor, en av de större modellerna. Det är en bra traktor, han kommer inte att behöva oroa sig över att den funkar som den ska, säger Anders.

Så mycket kostade kungens traktor

Kungen fyller år 30 april.

Så här glad blir man av att köpa traktor!

Kungens nya köp var betydligt dyrare än BMW:n.

– Jag skulle tro att en sådan traktor kostar 2,5, 3 miljoner kronor. Den ska köras tusen timmar om året för att den ska bli lönsam. Men en modern traktor kostar från 1,5 miljoner uppåt, säger Anders.

Swedish Agro, som levererade traktorn, är en relativt nystartad organisation.

– Jag kan tänka mig att det är en fjäder i hatten att de har fått sälja en traktor till Stenhammar, säger Anders.

– Kungen kommer att få mycket glädje av den. Claas är ett familjeföretag i tredje traditionen, en stabil tillverkare. De har alltid haft ett gott rykte.