Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens oäkta dotter träder fram – avslöjar allt i brevet

16 dec, 2023, 12:00 

Prinsessan berättar öppenhjärtligt om sina känslor i brevet.

Annons
Allt om Belgiens kungahus!Brand logo
Allt om Belgiens kungahus!

En av de största otrohetsskandalerna inom den kungliga sfären är den som innefattar Belgiens före detta kung Albert II och adelskvinnan Sybille de Selys Longchamps.

Sybille var nämligen gift med den belgiska näringslivsprofilen Jacques Boël mellan åren 1962-1978, medan hon samtidigt hade en 20 år lång affär med den dåvarande kungen.

För tre år sedan visade dessutom ett DNA-test att Sybilles dotter, prinsessan Delphine, som hela sitt liv trott att Jacques var hennes far, egentligen är dotter till Albert II.

Annons

Prinsessan Delphine träder fram – avslöjar allt i brevet

I ett brev som har läckt avslöjas nu Delphines sanna känslor kring den skandalomsusade familjesituationen.

I brevet, som "skickades i förtroende av hennes rådgivare" till premiärminister Alexander De Croo, förklarar Delphine att hon behandlas annorlunda än sina syskon.

Efter att brevet läckt ut till allmänheten kände Delphine behovet av att göra ett uttalande och förklara sig, rapporterar Hello! Magazine.

Annons
Efter ett DNA-test stod det klart att Albert II är Delphines biologiska pappa.

Såhär lyder uttalandet:

"HKH Prinsessan Delphine av Saxe Coburg avser att göra följande förtydligande, genom sin rådgivare Marc Uyttendaele: "Hon noterade att ett konfidentiellt brev skickat av hennes rådgivare till premiärministern kommunicerades utan hennes vetskap till pressen. Hon ångrar det, hennes mål har aldrig varit att provocera fram någon kontrovers."

"Men i en anda av vänlighet och med önskan om diskretion anser hon det nödvändigt att klargöra en pinsam situation som kännetecknas av att hon behandlas annorlunda jämfört med sin syster Astrid och sin bror Laurent."

"Hon fick höra att detta motiverades av att hon inte får – vilket hon aldrig heller begärt – bidrag från statskassan. Det förefaller henne däremot inte finnas någon anledning till att hon inte helt och hållet ska räknas som medlem av kungafamiljen."

Annons