Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens och Silvias stora sorg efter beskedet om Lasse Berghagen – första orden

19 okt, 2023, 12:34 

Kungen och drottning Silvia om Lasse Berghagens bortgång.

Annons

Lasse Berghagen allsångskvällar kom att följa med till nästkommande programledare. Med ”Stockholm i mitt hjärta” vaggade han in allsångspubliken i en trygg famn och blev med tiden en av Sveriges mest folkkära artister.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

För den låtskatt han var med och skapade, och alla 500 låtar som han skrev, gjorde att han dessutom erhöll Det Kungliga sällskapet Pro Patrias stora guldmedalj 2003.

Kungaparets relation till Lasse Berghagen

Kungen och drottning Silvia hade en speciell relation till Lasse Berghagen och det hände även att de umgicks privat. Lasse gifte sig med sin fru Eva bara fem dagar innan kungaparets bröllop 1976 och passade då på att skämta:

– De fick väl inspiration av vårt bröllop. Jag träffar dem till och från och måste nog fråga kungen nästa gång hur de kom på att gifta sig precis efter oss. Han kommer nog bara titta på mig och skaka på huvudet. Haha!.

Annons

Kungens och Silvias sorg: ”Mycket sorgligt”

Lasse Berghagen träffade kungaparet i sitt arbete som artist och programledare, vid flera tillfällen. Men de hände också att de umgicks privat. Sommaren 2019 åkte kungaparet iväg på en båttur med Eva och Lasse och en rad andra gemensamma vänner.

I ett uttalande uttrycker kungaparet nu sin sorg efter Lasses bortgång:

”Mycket sorgligt att Lasse Berghagen gått ur tiden. En omtyckt och välkänd kulturpersonlighet i Sverige. Kungaparet skickar sina kondoleanser till familjen”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons