Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens och Silvias udda beslut i tågvagnen – nu sprids ovanliga bilderna

20 jun, 2023, 12:15 
Kungen och drottning Silvia inledde besöket i Skåne med att åka Pågatåg mellan Svedala och Malmö.
Annons

Kungen är känd för sin faiblesse för tåg. I år, när han och drottning Silvia reser runt i Sverige och besöker alla 21 län, har han dessutom alla möjligheter att utnyttja sitt favorit-transportmedel.

Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!Brand logo
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!

De senaste åren har kungaparet valt att ta tåget allt oftare. Kungen är så klart också medveten om den klimatkris som härjar i världen och tycker därför det är bra att resa ”grönare".

Kungen i Uppsala
När kungen besökte Uppsala län tidigare i år tog han naturligtvis sig dit med tåg.

Kungens egna ord om att åka tåg

Men det finns också andra delar med tåg som faller kungen i smaken. Han tycker att det längs rälsen bjuds på vackra vyer, samtidigt som man lutar sig tillbaka och bara tar in Sveriges innehåll.

Annons

– Jag gillar att ta tåget. Det är fint att kunna blicka ut över landskapen och sedan är det bekvämt, har kungen tidigare sagt om sitt favorit-transportmedel.

Ovanliga bilderna på kungen och drottningen

När kungen besökte Skåne under tisdagen var det inte bara hans 50 år på tronen som skulle firas. Kungaparet inledde nämligen besöket med att åka Pågatåg mellan Svedala och Malmö.

– Vi hörde av oss till Länsstyrelsen som håller i kungens besök i samband med att de sagt att kungaparet skulle ut på resa för att fira 50-årsjubileum. Vi undrade om kungaparet ville resa med Pågatågen och berättade också att det skulle passa bra eftersom Pågatågen fyller 40 år i år, sa Mats Ohlsson på Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

Annons

Och mycket riktigt! Kungen tackade ja till att åka tåg och under dagen publicerades ovanliga bilder på när han och drottningen satt ledigt tillbakalutade på sina stolar och njöt av tågfärden.

Kungen och drottning SIlvia
Kungen och drottning Silvia tackade självklart ja till att åka tåg mellan Svedala och Malmö när de besökte Skåne under tisdagen.
Kungen och drottning Silvia åker tåg
Att få se kungen och drottning Silvia ombord på tåget tillhör inte vanligheterna.
Drottning Silvia och kungen
Kungen och drottning Silvia såg ut att vara vid gott mod när de anlände till Malmö.
Annons

Foto: TT

Annons