Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kungens och Silvias vilda jubel på slottet – misstankarna stämmer

24 aug, 2023, 15:00 

Kungen och drottning Silvia har nåtts av roliga nyheter.

Annons

Pop-gruppen ABBA blev snabbt ett fenomen. 1974 stod de på scen, sjöng rader som ”At Waterloo, Napoleon did surrender, oh, yeah” och kammade hem hela Eurovision Song Contest.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Framgångarna avlöste varandra. Låten Waterloo följdes upp med hits som Dancing Queen, Mamma Mia och Gimme! Gimme! Gimme! – och ABBA blev en grupp som hela världen dansade frenetiskt till.

Gruppens medlemmar, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid "Frida" Lyngstad och Agnetha Fältskog, blev världskändisar och under 70-talet var det som att folk inte kunde få nog av deras musikaliska talang.

Annons
ABBA
ABBA.

Kungaparet älskar ABBA

Hemma i Sverige blev gruppen en snabb favorit hos kungen och drottning Silvia. Popgruppen uppträdde dessutom dagen innan deras bröllop 1976 och när kungen fyllde 70 inleddes firandet med låten “Dancing Queen”.

Silvia har även umgåtts privat med Anni-Frid Lyngstad i många år. Därför var det så klart självklart för kungaparet att bege sig till London och gå på röda mattan i samband med premiären av ”ABBAtar-konserten” 2022.

Kungens och Silvias lycka

Så nu när det står klart att Agnetha Fältskog inom kort ska släppa ny musik, förvisso på egen hand, så är det så klart stort jubel hemma hos kungen och Silvia på Drottningholm.

Annons

Enligt Aftonbladets uppgifter släpps låten om några dagar och kommer sannolikt att ”Where do we go from here?” – en fras som Agneta delat med sig av på både sociala medier och sin nya hemsida.

Artistens talesperson Andreas Lindé vill dock inte ännu bekräfta de spännande nyheterna.

– Jag vill inte kommentera det här i dagsläget. Ni får vänta och se, säger han till Aftonbladet.

Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia får med all sannolikhet snart chansen att dansa till ny musik av ABBA-medlemmen Agnetha Fältskog.

Foto: TT

Annons