Kungen: ”Uttrycker våra sympatier till offrens anhöriga”

De kraftiga bränderna som härjat i Grekland har krävt många dödsoffer. Nu skickar kungafamiljen sina kondoleanser till den grekiske presidenten Prokopis Pavlopoulos. ”Vi uttrycker våra sympatier till offrens anhöriga och till Greklands folk”, skriver Carl XVI Gustaf i ett pressmeddelande.

Kraftiga skogsbränder härjar på flera håll i Europa som en följd av den extrema värme som parkerat sig över så gott som hela kontinenten.

I Grekland har våldsamma eldsvådor brutit ut på fastlandet, nära Aten. Som en följd av detta har många människor mist sina liv. Bränderna har även tvingat 1000-tals på flykt från sina hem.

Grekiske presidenten Prokopis Pavlopoulos, här under ett besök hos drottning Máxima och Willem-Alexander.

Sent under onsdagen skickade den svenske kungen ut ett kondoleanstelegram till den grekiske presidenten Prokopis Pavlopoulos.

”Drottningen och jag vill uttrycka våra kondoleanser efter den tragiska förlusten av liv under de förödande skogsbränderna utanför Aten. Vi uttrycker våra sympatier till offrens anhöriga och till Greklands folk”.

Lågorna har på vissa ställen i Grekland letat sig hela vägen ner till vattnet och stränderna.

Lågorna har på vissa ställen i Grekland letat sig hela vägen ner till vattnet och stränderna.

”Stort arbete för att bekämpa svenska bränderna”

I förra veckan beklagade kungen även de svenska, vilda, skogsbränderna och skickade en hälsning till de drabbade.

”Min familj och jag följer med oro händelseutvecklingen kring det stora antal bränder som härjar runtom i vårt land denna ovanligt varma och torra sommar. Just nu görs ett stort arbete för att bekämpa bränderna och minimera dess skadeverkningar”, skriver kungen som även vid tidigare tillfällen hälsat till folket vid olika katastrofer.

Läs mer: Svensk Damtidning avslöjar: därför besöker inte kungen brandområdena

Läs mer: Marie Chantal och Pavlos om katastrofbränderna i Grekland