Kungens ord om svärdottern Sofia – inför alla

kungens ord om prinsessan sofia

Prinsessan Sofia har nu varit en del av den svenska kungafamiljen i fem år. Så här beskriver kungen sin svärdotter.

Om bara några dagar firar Carl Philip och Sofia fem år som gifta. Och tjejen får Älvdalen har varit en del av familjen betydligt längre än så.

När hon skulle lära känna kungen och drottningen skedde umgänget i hemligheten. Prinsen tog till exempel med sin nya flickvän till kungafamiljens semesterparadis Villa Mirage, på Franska rivieran, och de träffades även på Solliden. I lugn och ro, utan fotografer och journalister.

Första gången Carl Philip och Sofia mötte pressen som ett “officiellt par” var den 27 juni 2014. Samma dag hade de förlovat sig på sommarnöjet Ökenäs, utanför Trosa, och nu skulle hela världen få ta del av kärlekslyckan.

Kungens ord om Sofia – mitt i kärlekslyckan

Under presskonferensen var även kungaparet med och kungen överraskade alla genom att säga några val valda ord om sin nya svärdotter.

– Självklart så tycker drottningen och jag att det här är fantastiskt skojigt. Hon är en fin person, sa han utanför slottet.

Och Sofias enorma lycka gick inte att ta miste på.

– Jag är bara jättelycklig. Det här hände i morse och det är väldigt nytt för mig. Det känns fantastiskt bra och jag känner mig jättenöjd, sa den blivande prinsessan och tittade kärleksfullt mot sin drömprins.

Foto: TT