Kungens oro för systern prinsessan Margaretha

kungens oro för prinsessan margaretha
Coronaviruset har satt skräck i en hel värld. Och många undrar hur våra äldre kungligheter klarar krisen. Nu kommer hovet med nya besked om hagasessorna.
Annons

Coronaviruset har skapat en stor oro i samhället. Inte minst hos våra äldre. Om man är över 70 år befinner man sig automatiskt i en riskgrupp och kungaparet tillbringar därför sina dagar på slottet Stenhammar. Dessutom har de begränsat sina sociala kontakter.

Annons

Många har även varit oroliga för kungens systrar. Hagasessorna befinner sig också i riskgruppen och prinsessan Birgitta har till och med lämnat sitt hem på Mallorca för att hon känner sig tryggare i Sverige. Under onsdagen kom hovet även med beskedet att prinsessan Christina befinner sig i Stockholm – och mår bra.

Hovets besked om hagasessorna

De två andra systrarna, Margaretha och Désirée, är dock inte på plats i Stockholm. Margaretha bor på den engelska landsbygden medan Désirée befinner sig på Kobergs slott, i Västergötland.

Annons

Haga-syskonen kan inte träffas som läget är nu men däremot har de kontakt med varandra över telefon.

Kan inte träffas just nu

– Alla mår bra och syskonen har kontinuerlig kontakt. Särskilt nu i dessa tider, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Margaretha är bosatt utanför Chipping Norton i Oxfordshire, England, och är förmodligen den hagasessa som är mest hemlig. Hon har bara ställt upp på ett fåtal intervjuer och kommer inte hem till Stockholm om det inte handlar om något stort, kungligt, jubileum.

Annons

Men trots att Margaretha lyser med sin frånvaro är hennes relation till lillebror kungen alltså högst närvarande. Hon är lika familjekär som resten av syskonen och skulle nog gärna träffa de andra om situationen hade sett annorlunda ut.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Kungens oro för systern prinsessan Margaretha”

  1. Eva H. skriver: 4 april, 2020

    Ringde han själv upp ! Vem gör det annars ?


  2. ananas skriver: 6 april, 2020

    Jasså, har han berättat för tidningen att det var han som ringde?


  3. Obs skriver: 27 april, 2020

    Kungen verkar så innerlig och godmodig, men att bjuda hem sina gamla systrar att bo med honom under värsta krisen när han har talat till folket, det tror jag inte att han skulle göra. Däremot kan jag mycket väl tänka mig att Silvia bjuder hem släktingar på fri kost och logi.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar