Kungens oro för systern prinsessan Margaretha

kungens oro för prinsessan margaretha

Coronaviruset har satt skräck i en hel värld. Och många undrar hur våra äldre kungligheter klarar krisen. Nu kommer hovet med nya besked om hagasessorna.

Coronaviruset har skapat en stor oro i samhället. Inte minst hos våra äldre. Om man är över 70 år befinner man sig automatiskt i en riskgrupp och kungaparet tillbringar därför sina dagar på slottet Stenhammar. Dessutom har de begränsat sina sociala kontakter.

Många har även varit oroliga för kungens systrar. Hagasessorna befinner sig också i riskgruppen och prinsessan Birgitta har till och med lämnat sitt hem på Mallorca för att hon känner sig tryggare i Sverige. Under onsdagen kom hovet även med beskedet att prinsessan Christina befinner sig i Stockholm – och mår bra.

Hovets besked om hagasessorna

De två andra systrarna, Margaretha och Désirée, är dock inte på plats i Stockholm. Margaretha bor på den engelska landsbygden medan Désirée befinner sig på Kobergs slott, i Västergötland.

Haga-syskonen kan inte träffas som läget är nu men däremot har de kontakt med varandra över telefon.

Kan inte träffas just nu

– Alla mår bra och syskonen har kontinuerlig kontakt. Särskilt nu i dessa tider, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Margaretha är bosatt utanför Chipping Norton i Oxfordshire, England, och är förmodligen den hagasessa som är mest hemlig. Hon har bara ställt upp på ett fåtal intervjuer och kommer inte hem till Stockholm om det inte handlar om något stort, kungligt, jubileum.

LÄS MER: HOVETS BESKED OM PRINSESSAN CHRISTINA

Men trots att Margaretha lyser med sin frånvaro är hennes relation till lillebror kungen alltså högst närvarande. Hon är lika familjekär som resten av syskonen och skulle nog gärna träffa de andra om situationen hade sett annorlunda ut.

Foto: TT