Kungens osannolika succé – slog rekord med talet!

Kungen håller till svenska folket och nationen från Stenhammars slott

Kungen höll ett tal till nationen mitt under coronakrisen.Och man kan lugnt säga att folket lyssnade.

Kungens tal till nationen var på många sätt det ultimata botemedlet för allas coronaångest. Vår regent pratade om effekten som coronaviruset, covid-19, har haft på vårt samhälle – och vilka uppoffringar vi alla måste göra för att klara oss igenom krisen.

Och det märks tydligt att folket behöver sin kung i svåra stunder som denna. Tittarmätnings-institutet MMS:s siffror visade att hela 1,34 miljoner svenskar följde SVT:s sändning av kungens tal. Det innebar att hans majestät var den fjärde mest tittarstarka begivenheten under söndagskvällen.

Kungen höll tal om coronaviruset – slog rekord

kungen tal svt

Kungen talade till nationen.

Nu har vi nya succésiffror att bjuda kungen på. Tidningen It Finans rapporterar att Telenors kunder surfade 25 procent mer när kungens tal pågick än samma tid föregående vecka. Faktum är att mobilsurfen nådde årshögsta notering – ett rekord! Tilläggas kan att kungens tal lockade till 12 procent mer surf från folket än statsminister Stefan Löfvens tal till nationen 22 mars.

– Kungen verkar ha engagerat svenskarna mer än Stefan Löfven, åtminstone sett till mobilsurfandet. Det blev en kraftig uppgång under talet vilket tyder på att många passade på att följa det via mobilen. Generellt har vi sett en ökad förbrukning av data och mobila tjänster under de senaste veckorna, framför allt när det gäller video- och röstsamtal, säger Andres Suazo, nätexpert på Telenor, till It Finans.

“Viktigt och värdigt tal”

Kungen har också fått väldigt goda vitsord för sin talkonst. Många har hyllat hans framträdande – däribland TV4:s politiske expert Marcus Oscarsson.

“Högsta betyg! Det var ett mycket viktigt, värdigt och tydligt tal av Hans Majestät. Hans tack till alla som sliter hårt värmer många. Framförallt var hans strama uppmaning till alla äldre som längtar efter att träffa barn och barnbarn till påsk särskilt viktig”, skriver Marcus på Facebook.