Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens ovanliga beslut skapar skriverier utomlands – nu förändras allt

21 mar, 2023, 21:58 

Kungen har tagit ett stort beslut som nu nått internationell media.

Annons
Kungens stora chock – här dyker de uppBrand logo
Kungens stora chock – här dyker de upp

Kungafamiljen har vanligtvis fullt upp året runt med olika uppdrag, resor och middagar, vilket i sin tur givetvis kräver en hel del planering och logistik.

Men i år blir det ändring i schemat.

På tisdagen kunde Svensk Dam rapportera om att kungen ställer in de representationsmiddagar som annars skulle ha ägt rum under våren. Detta bekräftar bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Drottning Silvia, Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till en representationsmiddag på Stockholms slott.
Kungen ställer in vårens galamiddagar.

Kungen ställer in festerna – anledningen bakom beslutet

Vad är då anledningen till detta?

Annons

Jo, det hela har att göra med att kungen ju firar 50 år på tronen i år – och därmed åker runt landet tillsammans med drottning Silvia för att hyllas av svenska folket.

– Med anledning av det kungliga jubileumsåret och det firande av kungens 50 år på tronen som kommer att äga rum i september så är det inga representationsmiddagar under våren, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Istället laddar hovet upp för en storslagen fest på jubileumsdagen den 15 september – en glammig galamiddag på Kungliga slottet med gäster från alla världens hörn.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott.
Vi ser fram emot en storslagen fest på slottet i september!

Kungens beslut skapar skriverier utomlands

Nu har den uppseendeväckande nyheten nått utlandet!

I danska Billed-Bladet rapporterar man nu om kungens beslut att ställa in alla de fester som vanligtvis brukar äga rum i Stockholm under våren.

Under 2022 firade drottning Margrethe 50 år på tronen med massor av storslagna evenemang under hela året. Det gjorde även drottning Elizabeth, med sina 70 år på tronen.

Och i år är det alltså vår kungs tur att fira!

Annons