Kungens panikåtgärd! Nu stänger han slottet – ingen släpps in

Kungen och kronprinsessan Victoria.
Coronavirusets kraftiga spridning har fått kungafamiljen att agera. Alldeles nyss skickade hovet ut ett pressmeddelande med information om att man stänger slottet för allmänhet.
Annons

Vi måste minska coronaviruset spridning och vi måste göra det nu. Kungafamiljen gör just nu allt de kan för att viruset inte ska sprida sig ännu mer. Victoria arbetar delvis hemifrån, de kungliga resorna har ställts in och nu kommer ytterligare en drastisk åtgärd; Kungliga slottet stänger för allmänheten.

Annons

 

Annons

Kungen stänger slottet på grund av coronaviruset

Så här skriver hovet i sitt pressmeddelande:

“Med anledning av den rådande situationen med spridningen av det nya coronaviruset har H.M. Konungen beslutat att den publika verksamheten vid de kungliga slotten tillfälligt ska stängas.

Stathållare Staffan Larsson berättar mer om hur hovet resonerar.

Annons

– Detta är en försiktighetsåtgärd med anledning av coronavirusets utveckling. Situationen gör det inte möjligt för oss att bedriva publik verksamhet i de kungliga slotten. Vi följer utvecklingen och ser fram emot att få hälsa våra besökare välkomna åter så snart det är möjligt. Vi kommer att öka våra insatser att tillgängliggöra utställningar och slott via våra digitala kanaler. De kungliga parkerna kommer också att vara öppna så länge inget annat meddelas, säger han i samma pressmeddelande.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Kungens panikåtgärd! Nu stänger han slottet – ingen släpps in”

 1. Sandra skriver: 20 mars, 2020

  Tycker det är oansvarigt av Svensk Dam att skriva “panikåtgärd”. Det är många som är oroliga i dessa tider. Visst vill Svensk Dam många läser era inlägg och kommenterar men i dessa tider kanske borde ni tänka på vilka ord ni väljer.


 2. Birthe Vejrum skriver: 20 mars, 2020

  Alle underholdnings-steder er lukket/stängt i Danmark, således også museer, gallerier, Tivoli og Bakken åbner senere i år.
  Men nu, hvor solen er begyndt at varme, er folk begyndt at samles i parker, på broer + lignende. DET må de ikke, så nu bliver det bøder.


 3. Måntand skriver: 20 mars, 2020

  Men det är väl ingen panikåtgärd utan en självklarhet tänker jag.


 4. josefin skriver: 20 mars, 2020

  Sverige fàr ha folksamlingar om 500 personer. Gàr det nàgonsin sà stora grupper i visningar pà slottet? Hur mànga besökare har man per dag, det vore roligt att veta.


 5. Lars Hermansson skriver: 21 mars, 2020

  Neej, kungen stänger inget slott. Det är statens egendom. Staten bestämmer.Kungen har dispositionsrätt till vissa delar enbart.


  1. Desirée skriver: 24 mars, 2020

   Javisst är det så men jag tror mig veta att kungen har dispositionsrätt över hela Stockholms slott samt över Drottningholms, Gripsholms, Strömsholms, Rosendals och kanske något mer slott.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar