Kungens panikåtgärd! Nu stänger han slottet – ingen släpps in

Kungen och kronprinsessan Victoria.

Coronavirusets kraftiga spridning har fått kungafamiljen att agera. Alldeles nyss skickade hovet ut ett pressmeddelande med information om att man stänger slottet för allmänhet.

Vi måste minska coronaviruset spridning och vi måste göra det nu. Kungafamiljen gör just nu allt de kan för att viruset inte ska sprida sig ännu mer. Victoria arbetar delvis hemifrån, de kungliga resorna har ställts in och nu kommer ytterligare en drastisk åtgärd; Kungliga slottet stänger för allmänheten.

 

Kungen stänger slottet på grund av coronaviruset

Så här skriver hovet i sitt pressmeddelande:

“Med anledning av den rådande situationen med spridningen av det nya coronaviruset har H.M. Konungen beslutat att den publika verksamheten vid de kungliga slotten tillfälligt ska stängas.

Stathållare Staffan Larsson berättar mer om hur hovet resonerar.

– Detta är en försiktighetsåtgärd med anledning av coronavirusets utveckling. Situationen gör det inte möjligt för oss att bedriva publik verksamhet i de kungliga slotten. Vi följer utvecklingen och ser fram emot att få hälsa våra besökare välkomna åter så snart det är möjligt. Vi kommer att öka våra insatser att tillgängliggöra utställningar och slott via våra digitala kanaler. De kungliga parkerna kommer också att vara öppna så länge inget annat meddelas, säger han i samma pressmeddelande.

Foto: TT