Kungens personliga vädjan – efter bilderna på Victoria

Kungens personliga vädjan – efter bilderna på Victoria

Efter att Victoria tagit ställning i den viktiga frågan följer nu kungen efter.

Se kronprinsessfamiljens hälsning – Estelle önskar glad första advent!
Slå på ljud

Att kungafamiljen jobbar stenhårt för att vara bra representanter för Sverige är ingen hemlighet, och varje medlem har sina egna frågor som de bryr sig extra mycket om. Ibland förenas de i sitt engagemang, som drottning Silvia och prinsessan Madeleines hårda arbete för utsatta barn genom Childhood, eller prins Carl Philip och prins Daniels vilja att inspirera både barn och vuxna till att idrotta och röra på sig mer.

Något som kungen och kronprinsessan Victoria har gemensamt är sin omtanke om de utsatta på gatorna i våra svenska storstäder. Den omtanken visar sig genom deras engagemang i Stadsmissionen, oftast den i Stockholm eftersom det är där de bor.

Kronprinsessan har setts flera gånger när hon volontärarbetar för organisationen och delar ut mat vid soppköket utanför St Pauls kyrka. Hon brukar även ta med sig hela familjen för att hjälpa till att slå in julklappar som donerats till Stockholms Stadsmission och varje år delas ut till familjer som själva inte har råd att köpa några till sina barn.

Inte ens pandemin kunde avskräcka Victoria från att besöka julklappsinlämningen, och via kungahusets kanaler delade de med sig av en härlig video där hon, prins Daniel och barnen slog in paket och pratade om julen.

Nu uppmärksammas Sveriges stadsmissioner, som finns i flera städer i landet, återigen av kungahuset. Den här gången är det kungen själv som har handplockat organisationen och önskar att alla som känner att de vill ge honom en födelsedagspresent till hans 75-årsdag nu på fredag donerar pengar i hans insamling.

– Med insamlingen hoppas Kungen att stadsmissionerna får möjlighet att hjälpa fler behövande runtom i Sverige, skriver hovet på kungahusets hemsida inför födelsedagen.

Summan kommer sedan rapporteras tillbaka till kungliga hovstaterna, så att de får reda på exakt hur mycket kungens engagemang kan hjälpa de utsatta.

På organisationens hemsida hyllas kungafamiljen för sitt engagemang, som varit särskilt stort under pandemin.

”Den kungliga familjen har genom åren engagerat sig i Stadsmissionens verksamhet på flera orter genom både offentliga och privata besök samt volontärarbete. Engagemanget har varit extra stort under pandemin, då Kungen och Drottningen i möte med Sveriges Stadsmissioner har underrättat sig om situationen för människor i utsatthet under denna svåra period.” skriver Sveriges stadsmissioner.