Kungens plötsliga agerande på Victorias födelsedag – väcker starka reaktioner

Kungens plötsliga agerande på Victorias födelsedag – väcker starka reaktioner

Foto: TT

Det är många som uppmärksammar det oväntade agerandet.

Victorias chock • Daniels & Oscars urgulliga detalj • Plötsliga spexet – 3 hetaste snackisarna från Victoriadagen!
1:11

Efter reklamen: Victorias chock • Daniels & Oscars urgulliga detalj • Plötsliga spexet – 3 hetaste snackisarna från Victoriadagen!

(1:11)

Slå på ljud

Tänk, nu dröjer det ett helt år tills nästa Victoriadag! Det må kännas som en evighet, men som tur är finns det gott om glimtar från årets härliga firande att titta tillbaka på. Dessutom finns hela kortegen att se i efterhand, här på Svensk Dam!

En händelse som verkar ha passerat obemärkt förbi har däremot fått rejält med uppmärksamhet nu – och det handlar om vår kung.

"Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det"

Ja, man kan lugnt konstatera att snackisarna avlöste varandra på löpande band detta år. Kanske är det för firandet har utökats – Victoriadagen blev en vecka, och en historisk födelsedagskortege ägde rum!

Redan innan firandet var igång var uppståndelsen kring firandet stort, och nyheten om att Chris O'Neill skippar svägerskans födelsedag skapade skriverier internationellt. Och visst var det så, Chris lyste med sin frånvaro.

Madeleine fick istället ta sällskap av sin familj, och någon som tycker detta är anmärkningsvärt är Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, som dessutom ledde kortegesändningen som gick att se här på sajten.

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande att veta vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland, säger han.

Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine

Madeleine fick istället ha prinsessan Sofia som sällskap, och de såg ut att ha det riktigt trevligt tillsammans!

Jonas Ekströmer/TT

Hundratals överens

Men någon som tvärtom hyllas för sina beslut är självaste Kung Carl XVI Gustaf – och alla verkar vara överens. Svensk Dam delade ett foto på när kungen under kronprinsessans födelsedag befann sig på grusgången utanför Sollidens slott, och hälsade på alla vänliga invånare.

En barnkör hade också tagit sig dit, och sjöng några vackra låtar till kungafamiljen. Kronprinsessan såg ut att uppskatta musiken och gungade med, men kungen själv tog det till nästa nivå.

Kören sjöng Lasse Berghagens klassiska låt En kväll i juni, vars refräng lyder "Han tog av sig sin kavaj..." – och det var precis vad kungen spexade till det och gjorde. Denna härliga bild visar ännu en gång på hur humoristisk vår kung är, och hur han inte är rädd för att bjuda på sig själv!

Drottning Silvia ser road ut av makens hittepå.

Jonas Ekströmer/TT

Såhär lät det i kommentarsfältet:

"Han är underbar och har inte glömt bort barnet i sig själv. Tror att han och Victoria kan släppa loss. Han var bäst på dotterns födelsedag"

"Han har humor våran kung!"

"Heja Kungen!!! En toppenkille!!!"

"Våran fantastiskt härliga kung. Han kan verkligen bjuda på sej själv."

"Härligt att våga vara så avslappnad, man blir så glad underbart"

"Han bjuder verkligen på sig själv vår härlige kung"

Ja, hundratals personer hyllade kungen för han plötsliga dans – och vi kan bara hålla med, vilken härlig grej!

En favoritlåt kanske?

Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT