Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens presentregn - från 18 kg ost till sångarhyllning

04 maj, 2016, 17:00 
Av
Vad ger man den som har allt? Ja, inte rådde det brist på fantasi när kungen presentades på sin 70-årsdag...
Annons

Det blev rejält med presenter för kung Carl XVI Gustaf i lördags. Och det klart, när monarken fyller 70 år ska det givetvis firas. Till de mer udda presenterna hör exempelvis 18 kg extralagrad Västerbottensost från Norrmejerier!

kungen-70-1

Det var en imponerande presentskörd – och en hel del pengar kom in till olika projekt som kungen brinner för, inte minst när det kommer till natur och miljö. Länsstyrelserna och Svenska turistföreningen gjorde till exempel kungen till fadder av 10 000 meter av Kungsleden i samband med ett gåvobevis på 250 000 kronor för att göra det lättare för rörelsehindrade att besöka STF Abiskojaure fjällstuga.

Kulturpresenter saknades inte heller. Staden Borgholm firade honom med körsång på torget och Stockholms stad gav ju sångarhyllningen på Lejonbacken av Caroline af Ugglas med en gigantisk kör, på över 1 500 medlemmar.

Här kommer ett litet bildspel med ett axplock av kungliga presenter!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Kristina Svedell Foto: TT, Stella

Annons