Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kungens romantiska kärleksgest till drottning Silvia – fångas på bild!

Kungens romantiska kärleksgest till drottning Silvia – fångas på bild!

Kungen tar väl hand om sin älskade fru drottning Silvia.

Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!
0:42

Efter reklamen: Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

(0:42)

Slå på ljud

Världen har skakats av drottning Elizabeths död och sorgen är stor. Men livet kan trots allt inte sättas på paus. De brittiska kungligheterna måste fortsätta sitt arbete, likaså våra svenska och motsvarigheterna i våra grannländer.

Men de finns där för varandra i dessa tider, framför allt kungen för sin älskade drottning Silvia. Under gårdagens galafest fångades han på bild när han sträckte ut en hjälpande hand till sin fru.

Stort galej i Danmark

Långt innan Elizabeth somnade in var planerna stora för danska drottning Margrethe. Hon har suttit på tronen i 50 år vilket har uppmärksammats hela året, men i helgen skulle det storslagna firandet äga rum.

Nu blev det inte som tänkt. På grund av omständigheterna har planerna tonats ner betydligt, men hovet kom ändå fram till att inte ställa in helt.

På lördagen drog därför firandet av Margrethes 50-årsjubileum i gång, och kungen var självfallet på plats för att hedra sin kusin med drottning Silvia.

Galejet skulle egentligen ha gått av stapeln på dagen, men den kungliga kortegen och festlunchen ställdes in. I stället tog festligheterna vid på kvällen då det det vankades galaföreställning på Det Kongelige Teater.

1200 inbjudna gäster och bland sem såg vi flera av Europas kungligheter.

Danska kronprinsfamiljen på Margrethes 50-årsjubileum.

Shutterstock

Kungens kärleksgest till drottning Silvia – se bilderna!

Kungen och Silvia tog följe av Norges kung Harald och drottning Sonja. De anlände strax innan föreställningen drog i gång vid 20-tiden – i en stor buss. Ja, enorm var den rättare sagt, vilket gjorde det lite krångligt för Silvia att sig elegant ur bussen i sin tjusiga galaklänning. Men då kom kungen till räddning!

Han gick först ut och tog sedan tag i Silvia hand för att hjälpa henne ner. Det är inte alltför ofta de visar upp sin kärlek för allmänheten – men det är något vi älskar att se när det väl sker!

Hjälper sin Silvia...

Shutterstock

Och Silvia kastar en kärleksfull blick på sin man...

Shutterstock

Sedan går de hand i hand till röda mattan... så fint!

Shutterstock

Foto: TT