Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens sjukdom drabbar tusentals varje år - här är kändisarna, och kungligheterna, som också lider av åkomman

11 okt, 2016, 10:30 
AvJohanna Lejon
Kungen har diskbråck. Men han är långt ifrån ensam om åkomman. Tusentals människor drabbas varje år.
Annons
Alexandra-ibl

Kung Carl XVI har diskbråck, meddelade hovet i förmiddags, via ett pressmeddelande. Därför kommer hans schema, inom den närmaste veckan, att ändras.

“Om du har diskbråck så har en disk som ligger mellan ryggradens kotor brustit och buktar in mot ryggradskanalen. Det är vanligt och gör oftast inte ont. Men om disken trycker mot ryggmärgen eller nervrötterna, kan det hända att du får ont i ryggen eller ischias, som är en strålande smärta i benet. Oftast går smärtan över av sig själv, men ibland kan det behövas en operation”, skriver 1177.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Varje år drabbas tusentals människor av diskbråck. Flera kändisar, och kungligheter, lider också av åkomman. Norska kronprinsessan Mette-Marit är en av de drabbade, liksom danska drottning Matgrethe och grevinnan Alexandra.

Alexandra har vid flera tillfällen talat ut om sin smärta.

– Jag har aldrig upplevt något så smärtsamt. Det var outhärdligt, har hon berättat.

Också en rad svenska kändisar lider av diskbråck. Annika Lantz är en av de drabbade. Liksom Tina “Mat-Tina” Nordström och ex-statsministern Göran Persson.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons