Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens sorg - mitt i lyckan

03 mar, 2016, 11:00 
AvJohanna Lejon
Lycka - men också sorg. På konseljen på Kungliga slottet talade kung Carl XVI Gustaf om sorgen efter sin svåger, Johann Georg prins von Hohenzollern.
Annons
Konselj

I går föddes en prins, och en annan gick bort. Kungen var rejält medtagen på konseljen på Kungliga slottet strax efter elva i förmiddags.

– Det är en glädjens stund här på Stockholms slott men framför allt på Haga slott. Men tyvärr, livet är annorlunda och det finns vissa dunkla skyar över det hela. Jag vill ändå meddela att min syster Birgittas man gick bort i går, sa Carl XVI Gustaf.

Kungen avslöjade också att han är sjuk i influensa och att han inte träffat den nya prinsen än, men att han hoppas få se honom genom en dörrsrpinga.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: TT.

Annons