Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens stora miss sprider sig till utlandet – bröt mot regeln: "Blev irriterad"

28 jul, 2023, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Kungen
Kungen råkade stiga på Gry Forsells klänning. Foto: TT

Kungens miss med Gry Forsell sprider sig till Norge.

Annons

Kungligheterna lär sig redan från födseln om vett och etikett. Hur de ska, gå, stå sitta, prata och äta är några av grejerna de lär sig om under sitt liv. Och de är verkligen experter.

Men ibland händer det att även kungligheterna råkar bryta dessa regler. De är ju faktiskt människor som alla oss andra. Nyligen fick vi reda på en vett och etikett-miss som gjordes av kungen, såklart inte med flit men händelsen har spridit sig till utlandet.

Den gyllene regeln

Det finns även en del regler som vi "vanliga" människor bör hålla när det gäller kungligheterna. Exempelvis hur vi pratar med dem. Det är välkänt att man aldrig ska "dua" någon i kungafamiljen. Vilket många journalister och reportrar kan tycka är nervöst inför intervjuer med kungligheter. Om de skulle råka glömma den kända regeln.

Peter Jihde gjorde det däremot med flit under en intervju med kungen under 2004. Vilket inte ska ha varit så populärt hos kungen.

Annons

Kungens miss med Gry Forsell

Men vad var det för miss kungen gjorde? Jo, det kunde den kända radioprofilen Gry Forsell berätta om.

När Gry var på premiären av den nya Barbie-filmen berättade hon för Expressen om ett lite oväntat möte med kungen.

Gry Forsell
Gry är en känd radio och TV-profil.

– Jag hade en klänning med ett litet släp. När man har ett släp så är det alltid någon som trampar på det och så blir man alltid irriterad. Så vänder jag mig om och tänke "vafan, vem är det nu?", berättade hon för Expressen och fortsatte:

– Så jag vände mig om och tänkte, "åh nej, han". Jag stod där en stund och tänkte, "vad ska jag göra nu?". Sen så sa jag "ursäkta men jag tror bestämt att kungen står på min klänning".

Som tur var så blev det inga skador på hennes fina klänning, men en rolig historia. Kungen ska också ha skämtat om hans miss innan de båda gick vidare.

Händelsen sprider sig till Norge

Men nu har kungens miss spridit sig till utlandet. Norska Se och Hör har nämligen rapporterat om händelsen, som inte var med avsikt. Men vi alla vet att man kan råka trampa på någons klänning eller råka säga fel namn. Även kungligheter gör det.

Annons