Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens stora oro – efter vännens hemska olycka

09 nov, 2021, 07:00 

Kungens vän drabbad av bisarr olycka – skadades svårt.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?

Kungen är en stor konstälskare och tar ofta hjälp av proffs för att hitta och införskaffa nya konstverk. En av dem är galleristen Björn Wetterling, som driver ett galleri vid Kungsträdgården i Stockholm.

Men i somras råkade han ut för en svår olycka, då han blev påkörd av en elsparkcykel och skadades.

– Jag blev påkörd bakifrån, sen vet jag inget mer. Jag var chockad, halvt medvetslös, sa han till Expressen i samband med olyckan.

Björn skadades svårt, blödde från huvudet och hade skadat axlarna. Som tur var hade han sällskap av en vän just när det hände, för av den misstänkta gärningsmannen fick han ingen hjälp, skriver Expressen.

Tvärtom så tog sig personen på elsparkcykeln kvickt därifrån, men inte innan han hann ta en bild på cykeln med sin mobilkamera. Företaget Bolt kräver nämligen att man fotar sin parkerade cykel för att taxametern ska sluta tick, och på den bilden så syns Björn Wetterling ligga på marken.

– Jag blev först och främst konfunderad. Var kommer bilden ifrån? Men det är halvbisarrt, han har tagit bilden och sen stuckit i väg, berättar Wetterling om när han såg bilden första gången.

Bilden är nu en essentiell del av utredningen och det bevismaterial som kan få tonåringen fälld.

Annons