Kungens stora sorg efter plötsliga katastrofen – berättar med egna ord

Jonas Borg /Kungl.Hovstaterna

Kungen och Silvia sörjer förlusterna de senaste dagarna.

Slå på ljud

Kungen och drottning Silvia har flera gånger den senaste tiden drabbats av stor sorg och behövt skicka kondoleanser till personer som drabbats av tragedi.

Först handlade det om flygolyckan i Örebro som krävde nio människors liv, sen om mordet på Kubas president Jovenel Moïse. Nu råder det extremväder i Europa och flera områden i Tyskland och Belgien har blivit otroligt hårt drabbade. Över 150 människoliv har hittills förolyckats i översvämningarna som uppstått och skadan på människor och egendom är enorm.

För att visa sitt stöd har kungen uttryckt sin sorg och sina sympatier å hans och drottning Silvias vägnar i kondoleanser både till Tysklands förbundspresident Dr Frank-Walter Steinmeier och Belgiens kung Philippe.

”Drottningen och jag vill uttrycka vår djupaste kondoleans för de tragiska förlusterna och den förödande skada som orsakats av den allvarliga översvämningen i Belgien och Västeuropa. Vi uttrycker vår djupa sympati för offren och deras familjer såväl som det belgiska folket.” skriver kungen i sin kondoleans till kung Philippe av Belgien.

Det är så fruktansvärt allt som händer nu och kungen uppdaterar sig såklart om läget hela tiden.