Kungens svek mot Daniel – prinsen fick inte komma

13 feb, 2023, 13:00 
Prins Daniel och kungen

Kungen har behandlat prins Daniel på ett sätt som väcker reaktioner.

Annons
Otrohetsskandalen del 1: Kärlekslyckan
Otrohetsskandalen del 1: Kärlekslyckan

Kungen och prins Daniel är ett omaka par. Den ene är kunglig från födseln och har fostrats i de finaste salongerna. Den andre är Ockelbo-son, som kommer från en vanlig medelklassuppväxt och kom till Stockholm för en karriär som personlig tränare.

Det säger sig självt har så olika upplevelser fostrar väldigt olika människor. Och det kan leda till att det skaver ibland.

Kungens svek mot prins Daniel

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström
Prinsessan Madeleine med kungens favorit, Jonas Bergström.
Recept.se Nyhetsbrev

Faktum är att det tog lång tid för kungen att acceptera Daniel som kronprinsessan Victorias gemål. De älskande dejtade i åtskilliga år innan de tilläts offentliggöra sin förlovning.

Annons

Det gick betydligt snabbare för en viss Jonas Bergström. I vår populära webbtv-serie Svensk Dam Förklarar berättar vår chefredaktör Johan T Lindwall om den unika relationen mellan kungen och prinsessan Madeleines expojkvän.

– Av alla svärsöner som kungen haft så skulle jag vilja säga att Jonas Bergström alltid kommer att vara nummer ett, trots det som hände. Jonas och kungen var liksom en match made in heaven. Jag har aldrig sett kungen klicka så bra med en annan person som han gjort med Jonas. Jonas var verkligen kungens stora favorit, säger Johan T i avsnittet.

Jonas hade precis som kungen fötts in i societeten. Han var en del av Stockholms elitsammanhang på ett helt annat sätt än Daniel – som var en utpräglad outsider.

"Jonas Bergström blev favoriserad hela tiden"

Utifrån kunde det framstå som att kungen gjorde skillnad på sina svärsöner, berättar Johan.

– Jonas fick gå på Nobel före Daniel. Jonas fick göra det här före Daniel. Jonas blev alltså favoriserad hela tiden. Kungen kände väl igen sig i Jonas utseendemässigt och hur han är som person, säger Johan.

Annons

Men spola fram några år och vi vet alla hur det slutade. Madeleine bröt förlovningen med Jonas på ett högst dramatiskt vis, medan Victoria och Daniel kom hela vägen till altaret – och firar 13 år som gifta i år!

Annons