Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens syster smög in på festen på slottet – så lyckades hon lura alla

31 jan, 2024, 05:30 
Nämen – är det inte en Hagasessa som sitter där?
Annons

Stämningen fullkomligt bubblar på slottet just nu, tisdagkväll, där kungaparet håller en galamiddag å sina gästers ära. Gästerna är ju inga mindre än det franska presidentparet Emmanuel och Brigitte Macron, som är här på ett två dagar långt statsbesök.

170 gäster är bjudna till middagen, och flera fotades i Stensalen innan ankomst. Men en person lyckades smita undan...

GLAMEXTRA: Kungafamiljens stora galaparty – med franska presidentparet!Brand logo
GLAMEXTRA: Kungafamiljens stora galaparty – med franska presidentparet!

Prinsessan Christinas kupp – fångades inte på bild

Ja, kikar man i TT:s bildarkiv från kvällen kryllar det av topp-politiker och annat viktigt folk som glatt visat upp sina vackra klänningar i Stensalen vid ankomst.

Annons

Där brukar vi också se prinsessan Christina med sin Tord Magnuson, hon är ju den Hagasessa som bor i Stockholm, och är en självklar gäst på såna här kungliga tillställningar.

Men denna gång lyste hon med sin frånvaro, i alla fall där. Det var nästan så att man hoppade till – Christina räknar man ju med! Men prinsessan hade inte valt att stanna hemma. På bilderna som är fotade inifrån matsalen ser vi nämligen henne sitta där – bara någon meter från president Emmanuel Macron!

Prinsessan Christina, drottning Silvia, Frankrikes president Emmanuel Macron och kronprinsessan Victoria vid galamiddagen på Stockholms slott
Det är nästan så att man missar Christina, men där sitter hon!Jessica Gow/TT

Prinsessan Christinas succéplagg – dyker upp igen

Kanske valde den rutinerade prinsessan Christina alltså att smita förbi kamerablixtarna denna gång. När det var middag på slottet efter Nobelbanketten gjorde hon det i alla fall klart för fotograferna att det inte var hennes favoritsyssla:

Annons

– Näe...Det behövs inga bilder!, sa prinsessan med glimten i ögat.

Prinsessan var i alla fall elegant som vanligt, i ett plagg vi sett förut. Det är det vackra skira kimono-liknande plagget med påsydda fjärilar, som hon bar till Nobelbanketten i fjol. Det är verkligen ett plagg som tåls att visas upp igen!

Prinsessan Christina med Jon Fosse
Prinsessan Christina med Nobelpristagaren Jon Fosse under Nobelbanketten 2023.Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons